Vierdaagse 2010 - Vaantje voor beste landmacht detachement

Video geplaatst op dinsdag 3 augustus 2010

De detachementen die zich tijdens de Vierdaagse hebben onderscheiden op het gebied van geoefendheid, tenue en uiterlijk voorkomen, hebben traditiegetrouw vandaag hun vaantjes op de militaire rustplaats bij Cuijk ontvangen.

Bij de marine nam het derde team van de Elementaire Vakopleiding Mariniers het vaantje in ontvangst en bij de landmacht was 130 Clustercompagnie de winnaar. Bij de luchtmacht nam het detachement van Groep Geleide Wapens De Peel voor de vierde keer op rij het vaantje in ontvangst en bij de marechaussee was het detachement van District Schiphol het beste. De onderscheidingen werden per krijgsmachtdeel uitgereikt door de desbetreffende commandanten.

De Interservice Beoordelings- en Controlecommissie heeft tijdens de wandeltocht de deelnemende Nederlandse detachementen beoordeeld. De winnende detachementen hebben volgens deze commissie door hun geoefendheid, correct optreden, discipline en professionele uitstraling voor een breed internationaal publiek getoond wat de krijgsmacht anno 2010 verstaat onder teamgeest, discipline, collegialiteit en vakmanschap.

Om de derde militaire rustplaats te bereiken moesten de Vierdaagse-lopers de Maas oversteken. Normaal gesproken kan dat met het pontje, maar speciaal voor de Vierdaagse heeft de genie een pontonbrug aangelegd. Gisteravond was de proefsluiting, bijgewoond door veel publiek en de burgemeesters van de gemeenten aan weerszijden van de rivier.
Tags: cuijk landmacht militair vaantje vierdaagse