Deel dit artikel ‹ Terug

Het unieke verhaal van Mill op 5 mei

Geplaatst op: vrijdag 28 april 2023


Op 10 en 11 mei 1940 heeft een indrukwekkend aantal gebeurtenissen plaatsgevonden in Mill. Het verhaal ‘sporen van de oorlog’, is 2 jaar geleden vastgelegd in een wandeltocht.


Komende vrijdag 5 mei zal deze wandeltocht extra in de belangstelling staan. Er wordt door Ontdek Mill een wandeling georganiseerd. De bestaande route met QR codes wordt gevolgd, maar bij deze route zorgt Ontdek Mill voor het scannen van de verhalen. Het is de bedoeling om ‘ons verhaal’ op deze bijzondere dag nogmaals te beluisteren, zodat we met elkaar stilstaan bij de betekenis van bevrijdingsdag.


Herdenken kan natuurlijk op vele manieren, vrijheid vieren ook. Maar in ons Mill is een wandeling langs deze tocht misschien wel dé manier om te gedenken en stil te staan bij vrijheid. De tocht is 3,5 km lang, en daarmee voor jong en oud te lopen. Ook kinderen zijn dus welkom. De route begint bij ‘de rode brug’ voor Fitland (bij bushalte). Daar verzamelen we om 9.45 uur voor iedereen die wil.


Je hoeft je niet op te geven en deelname is gratis. Om 10u vertrekken we en wandelen op een tempo wat voor iedereen goed te volgen is. Onderweg beluisteren we de 12 verhalen. We verwachten totaal ruim 2 uur onderweg te zijn (incl. pauze).


De 12 verhalen zijn ingesproken door jongeren uit Mill. De verhalen zijn samengesteld door Stichting Sporen van de Oorlog. In deze verhalen wordt onder andere verteld over de verdediging van de Blokland-kazemat, en de Asperge-stelling, en vele andere verhalen. Halverwege de tocht drinken we een kop koffie/thee bij De Nieuwenhof.


We hopen op vrijdag 5 mei vanaf 9.45 uur een grote groep te mogen verwelkomen bij de rode brug voor Fitland. Opgeven is niet nodig, als u daar bent, kunt u meelopen. Ontdek Mill neemt geluidsapparatuur mee om de verhalen te kunnen afspelen. Zo kan iedereen het goed horen en beleven we samen ‘het unieke verhaal van Mill’.


Loopt u mee?


Bart van Hees, voorzitter Ontdek Mill.