Deel dit artikel ‹ Terug

De Nationale Operette geeft Nieuwjaarsconcert

Geplaatst op: woensdag 21 december 2022


De Nationale Operette geeft woensdag 4 januari een nieuwjaarsconcert in Schouwburg Cuijk. Met sprankelende operettemuziek en dansen van het ballet luidt het gezelschap feestelijk het nieuwe jaar in. Kaarten zijn te koop op de website van de schouwburg.

Het concert WENEN * NEW YORK * PARIJS’ bevat niet alleen pareltjes uit de Weense operette, maar ook de mooiste operettemelodieën en -aria’s uit het Amerikaanse en Franse repertoire. De heerlijke operettereis leidt het publiek van de romantische Weense wals via het bruisende Broadway naar de Franse cancan.


Muzikale leiding & orkest

De muzikale leiding is in handen van de befaamde maestro Walter Proost. Met de enthousiaste Johann Strauss-bezetting van zijn gerenommeerde orkest European Philharmonia ben je verzekerd van een sprankelende, onvergetelijke concertervaring. 

European Philharmonia, opgericht in 2013, bestaat uit topmusici en jonge, beloftevolle talenten, die elk jaar verschillende muzikale programma’s brengen in Nederland en België. Daarnaast wordt medewerking verleend aan allerlei uitdagende projecten, zoals de concerten van De Nationale Operette.  


Topsolisten

De zang wordt vertolkt door voortreffelijke solisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Zij waren ooit ook stersolisten bij de voormalige Hoofdstad Operette.

Vocaal ensemble & ballet

De Nationale Operette vindt het belangrijk om jonge talenten ook een podium en zodoende ervaring te bieden. Daarom werkt er aan de voorstellingen een vocaal ensemble mee, bestaande uit veelbelovende vocalisten.

Tessa Wouters selecteerde talentvolle dansers, die op haar choreografieën de sterren van de hemel dansen en in een sprookjesachtig decor voor een prachtig totaalplaatje zorgen.

Het Nieuwjaarsconcert van de Nationale Operette is woensdag 4 januari te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl