Deel dit artikel ‹ Terug

Ontmoet Arthur Japin in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: woensdag 9 november 2022


Bekroond boeken- en scenarioschrijver Arthur Japin is dinsdag 22 november te gast in de reeks Boek & Praat – georganiseerd door BiblioPlus en De Kneep in Schouwburg Cuijk. In het voorprogramma een interview met regioschrijver Anthonie van de Wardt. Kaarten zijn te koop via de website van Schouwburg Cuijk. 

In de serie Boek & Praat van BiblioPlus en Schouwburg Cuijk worden bekende Nederlandse auteurs geïnterviewd, lezen voor uit eigen werk, vertellen over hun schrijverschap en geven antwoord op vragen uit het publiek. Vooraf ontmoet je een schrijver uit de regio, die je wordt voorgesteld door Stichting De Kneep.


Arthur Japin

Japin speelt in zijn werk met waargebeurde feiten die zich veelal afspelen in het buitenland. ‘De overgave’, een roman over indianen en een pioniersfamilie (bekroond met de NS Publieksprijs), speelt zich af in het Texas van 1800. ‘Vaslav’ gaat over de levensgeschiedenis van de Pools-Russische balletdanser Vaslav Nijinski. In 2006 verscheen van zijn hand het Boekenweekgeschenk ‘De grote wereld’.

Op 22 november geeft Japin een lezing over zijn nieuwe historische roman ‘Wat stilte wil’, een wervelende en aangrijpende roman over Anna Witsen (1855-1889), een jonge vrouw in de kringen van De Tachtigers, die diverse van hen inspireerde met haar vastberadenheid.


Schrijver uit de regio

Voorafgaand aan Arthur Japin is er een gesprek met Anthonie van de Wardt. Van de Wardt pakt de lezer bij de kladden met zijn korte, duidelijke zinnen die je het verhaal in slepen. Hij bewees dat o.a. met de thriller De laatste opdracht en de verhalenbundel Lovers’ lane. 

Boek & Praat is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en Stichting De Kneep. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl

Verder in de reeks: Esther Gerritsen (17 januari) en de Debutantenavond met Lisa Weeda, Dries Muus en Heidi Koren (28 maart).