Deel dit artikel ‹ Terug

Antwoord: Ellie Munten exposeert in museum het Petershuis

Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2022


Op zaterdag 29 oktober 2022 gaat in het Gennepse “Museum Het Petershuis” de expositie “ANTWOORD” van start, met werk van de Venlose kunstenaar Ellie Munten. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 11 december.


Ellie Munten werkt sinds 1995 als professioneel beeldend kunstenaar. Zij maakt kunst in diverse disciplines: zowel schilderijen en foto’s als ruimtelijke werk en installatiekunst. Haar werk bevindt zich in diverse kunstcollecties in binnen- en buitenland. 

De rode draad in het werk van Ellie Munten is beweging, waarbij de stoel symbool staat voor reflectie.


Met haar kunst is Ellie op zoek naar een antwoord op de vraag wat het beeld ons kan vertellen over onze gemoedstoestand en welk effect dat heeft op ons gedrag. Zelf zegt ze daarover: “Tijdens het ontstaansproces van mijn kunst is er steeds weer de zoektocht naar het beeld dat raakt en tot mij spreekt.”


De duitse kunsthistoricus Dr. Christian Krausch schreef in 2011 over haar werk:

“De buitenkant, de buitenwereld en ook de factor tijd, die het innerlijk beïnvloeden, zijn voor Ellie Munten van dezelfde betekenis als de in de mens huizende krachten, die hun uitwerking hebben op diens gedrag. Haar werken zijn te begrijpen als spiegels, die deze interactie vertalen naar een beeldende vorm”


De expositie ‘ANTWOORD’ is van zaterdag 29 oktober t.e.m. zondag 11 december 2022 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: woensdag t.e.m. zondag tussen 13.00 tot 16:30 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt. Meer informatie is te vinden op www.museumhetpetershuis.nl.