Zilveren Maandag Boxmeer gaat door Zilveren Maandag Boxmeer gaat door
Deel dit artikel ‹ Terug

Zilveren Maandag Boxmeer gaat door

Geplaatst op: maandag 13 juni 2022


De Zilveren Maandag tijdens de Boxmeerse kermis gaat door. Dat is de uitkomst van het overleg tussen lokale horecaondernemers en de gemeente Land van Cuijk. Samen hebben ze de handen ineen geslagen om toch een Zilveren Maandag in afgeslankte vorm te organiseren. De gemeente Land van Cuijk springt financieel bij en regelt onder meer de vergunningen, de uitnodigingen en het afzetten van het terrein.  


Wethouder Maarten Jilisen: ‘De Zilveren Maandag is een evenement waar veel ouderen in Boxmeer en omgeving naar uitkijken en plezier aan beleven. En na een gedwongen Coronapauze van twee jaar is dit evenement voor veel mensen natuurlijk nog specialer. Ik betreur het dan ook zeer dat de berichtgeving over het niet doorgaan van de editie 2022 voor onrust heeft gezorgd. Complimenten en grote dank aan iedereen die heeft meegeholpen om dit evenement zo snel weer op de rails te krijgen.’ 


Faciliteiten 

De Zilveren Maandag vindt plaats op 27 juni op het Raadhuisplein in Boxmeer en de toegang is gratis. De gemeente informeert in overleg met de organisatoren als vanouds de zorgcentra en verpleeghuizen. De gemeente Land van Cuijk gaat nog bepalen of en op welke manier het evenementen zoals de Zilveren Maandag in de toekomst ondersteunt met allerlei faciliteiten. Volgens planning komt hierover in de loop van dit jaar of begin 2023 meer duidelijkheid.