Vastenactie 2022: Je land is je leven Vastenactie 2022
Deel dit artikel ‹ Terug

Vastenactie 2022: Je land is je leven

Geplaatst op: maandag 7 maart 2022


De jaarlijkse Vastenactiecampagne staat dit keer in het teken van het beschermen van landrechten van inheemse volken. Hun recht op land raakt aan grote uitdagingen als voedselzekerheid, biodiversiteit, milieu en klimaat.


Wereldwijd leeft één op de drie mensen van de opbrengst van hun land. Het meeste voedsel wordt kleinschalig geproduceerd, met hulp van natuurlijke hulpbronnen. Inheemse gemeenschappen beschermen op deze manier tachtig procent van de biodiversiteit. Daarom is het belangrijk de landrechten van lokale gemeenschappen te beschermen.


Wat doet Vastenactie?

In 2022 ondersteunt Vastenactie drie Maya-gemeenschappen in Guatemala bij conflicten over landrechten. In Libanon krijgen 250 gezinnen van Syrische vluchtelingen hulp bij het opbouwen van een menswaardig bestaan en in Brazilië ontvangen zestig families materialen en begeleiding bij het opzetten van een tuinbouwproject.


Hoe kunt u helpen?

Hieronder ziet u enkele voorbeelden waar Vastenactie aan bijdraagt:

  • € 23  : reparatie drinkwatersysteem voor één familie
  • € 45  : één bijenkorf voor een bijenhoudersgezin
  • € 74  : een kleine plantenkas om groenten te laten kiemen

Steun Vastenactie: elke gift telt! 

Doet u ook weer mee met de Vastenactie 2022? Dat kan via de Vastenactie 2022 op de Goede Doelenlijsten en via de collectebussen in de kerken of rechtstreeks uw gift overmaken op het rekeningnummer van Vastenactie: 

NL21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie, Den Haag. In de betaalomschrijving zetten: 

Campagnethema 2022: Je land is je leven. Parochie Maria Moeder van de kerk te Sint Anthonis. 


Alvast hartelijk dank voor uw gift!