Verkeersdag voor basisschool de Waai 'Lekker Anders' Deel dit artikel ‹ Terug

Verkeersdag voor basisschool de Waai 'Lekker Anders'

Geplaatst op: vrijdag 30 april 2021


Als echte avonturiers gingen de leerlingen van de Waai deze week op pad door hun buurt. Ze kregen een speciale routekaart mee en de opdracht om onderweg allerlei vragen te beantwoorden. Tijdens die bijzondere tocht ontdekten ze ook nog eens allerlei verrassende plekjes die hen niet eerder zó waren opgevallen...
De ontdekkingstocht in de Verkeersweek was een initiatief van Lekker Anders Dag, het bekroonde landelijke project voor prettig verkeer rond school. Lekker Anders Dag daagt schoolbezoekers uit om af en toe gewoon even 'anders' naar school te komen. Want gezonde afwisseling in hoe je je kinderen wegbrengt, helpt aantoonbaar om het voor iedereen leuk te houden rond school én in de buurt.

Voor de jongere kinderen was een heuse wasstraat opgebouwd op het schoolplein, waar ze met hun fiets of step doorheen konden.

Lekker Anders Dag is een gezamenlijk initiatief van basisscholen en diverse Brabantse gemeenten, waaronder Cuijk, waarbij al vanaf de start gebruik gemaakt is van de input van honderden ouders. Het initiatief was dan ook finalist van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie. 
advertentie