Deel dit artikel ‹ Terug

Opening expositie "In Progress" Richard Smeets opgeluisterd door "Art on the Road"

Geplaatst op: vrijdag 18 juni 2010


Zaterdagmiddag 26 juni a.s. vindt in Museum Het Petershuis in Gennep de officiële opening plaats van de expositie ‘In Progress’ van de Gennepse kunstschilder Richard Smeets. Speciaal voor deze gelegenheid haalt de kunstenaar die middag enkele van de enorme vrachtauto’s die deel uitmaken van zijn project ‘Art on the Road’ naar het centrum van Gennep. De wagens zullen op markante plekken in en rond het centrum worden opgesteld, zodat voorbijgangers en belangstellenden als voorproefje op de unieke expositie in Het Petershuis alvast kennis kunnen maken met het werk van Smeets.

Met het project ‘Art on the Road’, gelanceerd in 2008, wil Richard Smeets vooral aantonen dat er nieuwe mogelijkheden zijn om kunst bij het publiek onder de aandacht te brengen. Hij beoogt hiermee vooral jonge kunstenaars, die het meestal niet gemakkelijk hebben om het museale circuit binnen te komen, te prikkelen om die mogelijkheden aan te boren. Het project bestaat uit tien trucks met grote afbeeldingen van zijn kleurige schilderijen op de laadwagen, aangebracht alsof ze in een museum aan de wand hangen. De firma Welsi uit Venlo treedt binnen het project op als sponsor van de opleggers, Franken Transport en Jan Linders uit Nieuw Bergen als sponsoren van de trucks. De trucks die op 26 juni in en rondom het centrum van Gennep zullen worden opgesteld, zijn doorgaans ‘on route’ in Europa.

De expositie ‘In Progress’ is te bezichtigen tot en met zondag 18 juli. Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 te Gennep is voor het publiek geopend van woensdag t/m zondag tussen 14:00 en 17:00 uur. Nadere informatie over de tentoonstelling is te verkrijgen bij Museum Het Petershuis of op www.museumhetpetershuis.nl. Voor meer informatie over Richard Smeets zie www.richardsmeets.com.