Ontdekkingstocht met auto langs bezienswaardigheden Land van Cuijk Deel dit artikel ‹ Terug

Ontdekkingstocht met auto langs bezienswaardigheden Land van Cuijk

Geplaatst op: donderdag 25 februari 2021


Voor wie er in deze tijd graag (veilig) op uit wil trekken, is een autotoertocht door het Land van Cuijk een aantrekkelijk alternatief.
Reis & Spijs heeft, in samenwerking met vijf horecabedrijven, een mooie arrangement van eten en ontdekken gemaakt. Nieuw is ook de puzzelrit langs bezienswaardigheden en natuurgebieden in het Land van Cuijk, die via Autospeurtocht.nl wordt aangeboden.

In het weekend van 20 en 21 maart, het begin van de astronomische lente, kunnen inwoners en toeristen de mooiste plekken in het Land van Cuijk ontdekken, onder het genot van lekkere hapjes en gerechtjes onderweg. De eerste editie van de ‘Reis & Spijs – Land van Cuijk’-autotocht is een samenwerking tussen het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en activiteitenorganisatie Reis & Spijs, speciaal om in deze bijzondere tijden veilige en leuke uitjes te organiseren die ook nog eens de lokale horeca ten goede komt.

De Reis & Spijs autoroute gaat over binnenwegen, door natuur en dorpjes en langs bezienswaardigheden. Daarnaast worden er wandelsuggesties aangeboden onder andere door het vestingstadje Grave en natuurgebieden zoals de Kraaijenbergse Plassen en de Maasheggen. Verspreid over de route komen de deelnemers bij 5 horecagelegenheden die elk een lekker takeaway-gerechtje serveren. Deelnemers kunnen hiervan genieten op een
mooi plekje in de buurt. De deelnemende horecagelegenheden zijn Herberg Thijssen in Vierlingsbeek, Van der Valk
Hotel Cuijk-Nijmegen, D'n Eetkaemer in Grave, Eeterij D'n Oven in Zeeland-Uden en Tussen Harrie & Toon in Ledeacker/St. Anthonis. Meer informatie is te vinden op de website www.reisspijs.nl.

Wie ook op andere momenten met de auto het Land van Cuijk wil ontdekken, kan ook de puzzeltocht ‘De geheimen van het Land van Cuijk’ doen. De autospeurtocht, ontwikkeld in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, heeft vier startpunten: het Romeins Buitenmuseum in Cuijk, de historische kanonnen in Grave, het landgoed Tongelaar in Mill en het klooster in Sint Agatha. Op locatie en onderweg worden opdrachten uitgevoerd, die uiteindelijk een code opleveren. Met die code kan de schatkist worden gekraakt.
Op Autospeurtocht.nl staat al langer de route ‘Bevrijding Noord-Limburg e.o.’, die ook in Boxmeer en Overloon kan worden gestart.
advertentie