Wil jij onze eenzame ouderen helpen? Deel dit artikel ‹ Terug

Wil jij onze eenzame ouderen helpen?

Geplaatst op: woensdag 17 februari 2021


Corona treft ons allemaal. We hebben allemaal verhalen gehoord of zelfs meegemaakt van mensen die iemand zijn verloren, waarvan de baan of onderneming op het spel staat of waarvan de kinderen depressief beginnen te worden. Veel verhalen waar je, al zou je nog zo graag willen, niets aan kunt veranderen. Maar de verhalen van eenzame ouderen in ons eigen Boxmeer? Daar kunnen we wel wat aan doen!

Eefke Peeters; coördinator van Club Goud afdeling Boxmeer licht toe: ‘We zijn al een heel eind met het project. We hebben al enthousiaste ouderen gevonden die graag een maatje zouden willen. We hebben al een handboek klaarliggen met leuke items om over te kletsen of tips om te doen. We hebben al een startbijeenkomst bedacht en al een afscheidsavond. Maar nu nog maatjes om de eenzaamheid te bestrijden!

Er zijn gelukkig wel een paar mensen die graag onze eenzame ouderen willen helpen, maar nog niet genoeg! Dus meld je snel aan en maak een verschil!’

Wat houdt het in?
Je hebt interesse om 10 weken, waarvan de eerste en de laatste samen met de rest van de vrijwilligers, een ouder iemand te bezoeken. Je kijkt samen met jouw maatje wat het beste voor jullie past. Dit is doorgaans een uur per week. Er wordt gestart in het voorjaar en als het verantwoord is wat betreft de coronamaatregelen. Maar juist nu is het belangrijk, zeker voor onze eenzame ouderen, om een fijn toekomstperspectief te kunnen hebben.
Meer weten over Club Goud check de website: www.clubgoud.com of stuur een mailtje naar Eefke via eefke@eefkepeeters.nl ook wanneer je nog vragen hebt!
advertentie