Deel dit artikel ‹ Terug

Interessante expositie net buiten Land van Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 4 december 2020


In de expositieruimte van Galerie Pictura in het Noord-Limburgse Aijen zal een overzicht getoond worden van haar briljante pastel kleurpotlood tekeningen. De inmiddels internationaal bekende kunstenares is vooral bekend geworden door haar tekeningen die ze met engelen geduld en een fluweelzachte stofuitdrukking tot leven brengt. Deze expositie gaat niet alleen om de tekeningen maar zal ook extra aandacht gevraagd worden voor de omlijstingen.

De beeldhouwster Noor Brandt zal bij deze expositie ook haar beelden presenteren. Zij streeft als beeldhouwster na figuratieve sculpturen te creëren die ene bepaalde ‘joie de vivre’ uitstralen. Middels verbeeldingen van mens en dier poogt zij verhalen, bewegingen of vormen te laten zien die in de eerste plaats een glimlach op het gezicht van de aanschouwer te toveren.


Brita Seifert Verguldt

Deze expositie zal niet alleen de aandacht naar de tekeningen van Brita Seifert gaan maar ook naar de omlijstingen. Opvallend geornamenteerde lijsten zullen de meeste tekeningen omkaderen. Lijsten van o.a. Gold Leaf Gilders Studios uit Australië en lijstenfabriek Larson-Juhl.

Laat u verrassen en kijk naar het geheel en ervaar de toegevoegde waarde aan de tekeningen. Een nieuwe dimensie na een tijd van alleen maar strak. Vooral het schilderij niet de aandacht ontnemen. Wat verrassend dat het niet gebeurde maar juist het werk completeerde en op een hoger niveau tilde.

Noor Brandt

Aan het begin van haar artistieke leven legt Noor (1956) zich toe op schilderen terwijl de fascinatie voor het doek vanaf 2000 steeds meer plaatsmaakt voor beeldhouwen.
Omdat Noor Brandt ontwikkeling in kunst en ambacht heel belangrijk vindt, besluit ze zich te laten scholen aan de Wackers Akademie in Amsterdam (2008-2013). Na afronding van deze klassieke kunst academie blijft ze wekelijks, ook om elkaar te inspireren, samenwerken met collega beeldhouwers voor het werken naar model.
Vanuit haar atelier in Zandvoort werkt Noor met was als voornaamste materiaal. Pas wanneer een beeld helemaal naar haar wens gevormd is, wordt het gegoten in brons of neolith.

Brita Seifert Verguldt is te zien van zondag 13 december t/m 6 feb. 2021 
Openeningstijden: di./ t/m za. 14 – 17 uur
Aijenseweg 16 b, 5854PT
Aijen