Deel dit artikel ‹ Terug

Marikenverhaal in leestuin Bibliotheek Grave

Geplaatst op: vrijdag 14 augustus 2020


Op zaterdagmiddag 29 augustus vertelt schrijfster Monica Boschman uit Gassel het aloude verhaal van Mariken van Nieumeghen opnieuw in haar eigen woorden. Mariken van Nieumeghen, wie kent haar niet? Het meisje dat zeven jaar met de duivel samenleefde en daarna tot inkeer kwam. Een verhaal van 500 jaar oud, maar ook een vertelling van nu. Trappen we niet allemaal in de val van de duivel? Verleiding, zonde en vergeving. De zoekende mens die net als Mariken meerdere malen moet vallen en opstaan om zichzelf echt te leren kennen. 

Monica Boschman kroop in de huid van Mariken, schreef een cyclus gedichten en bewerkte de oude tekst. Het resultaat staat in haar boek ‘Nieuwe wegen voor Mariken’, met illustraties van Jet Westbroek. Op zaterdag 29 augustus vertelt Monica in de leestuin het Marikenverhaal, gecombineerd met haar gedichten en met zang.
Monica Boschman (1965)  is dichter, schrijfdocent en tekstschrijver. Ze was eerder regiodichter van de Noordelijke Maasvallei en was in 2018 een van de initiatiefnemers van het Marikenjaar in Nijmegen. Deelname aan de activiteit in de Leestuin is gratis. Uiteraard volgen we de RIVM
maatregelen. Vooraf aanmelden is daarom nodig. Het maximum aantal deelnemers is 10.

Meld je dus snel aan. Dit kan tot 22 augustus. Zaterdag 29 augustus 2020 van 14.30 - 16.00 uur
Leestuin Bibliotheek Grave, Trompetterstraat 2, Grave.
www.biblioplus.nl
advertentie