Lekker Anders: Finalist in prestigieuze landelijke Verkeersprijs 2020_ Deel dit artikel ‹ Terug

Lekker Anders: Finalist in prestigieuze landelijke Verkeersprijs 2020

Geplaatst op: woensdag 17 juni 2020


Lekker Anders Dag helpt bij prettig verkeer rond basisscholen in Cuijk

Wat begon met een mooi feestje ’s ochtends op schoolpleinen in Cuijk, met barista, ballonnen en strandballen, is intussen uitgegroeid tot een initiatief dat landelijke aandacht trekt. Want Lekker Anders Dag, het project dat prettig verkeer rond school stimuleert, is doorgedrongen tot de finale van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020. Die prijs valt maar eens in de twee jaar te winnen en is in het leven geroepen door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB.

Goed idee
Dat af en toe je eigen Lekker Anders Dag inbouwen zo’n goed idee is, dat wisten de meer dan 4000 deelnemende (groot)ouders en kinderen in onder andere Cuijk al langer. Want in een groot onderzoek onder ouders en kinderen, lieten zij al weten dat ze ‘minder stress in de ochtend’ en ‘meer tijd voor elkaar’ hebben, op dagen dat ze kiezen voor (een kleine) verandering in hun dagelijkse tocht naar school.
Goed om af en toe die sleur te doorbreken, vinden ouders bovendien, door gewoon op sommige dagen, wanneer het jou het beste uitkomt, er je eigen draai aan te geven. Want ‘het is leuk om eens na te denken over hoe je iedere dag naar school gaat en hoe dat ook anders kan.’ En dan meteen mee te helpen aan minder drukte en meer veiligheid rond school.
Geen wonder dat zowel ouders als kinderen desgevraagd een dikke ‘8’ geven voor het idee achter Lekker Anders Dag.

Eeuwige roem’
Net als de duizenden deelnemers ziet ook de Jury van de Nationale VerkeersveiligheidPrijs 2020 dat Lekker Anders Dag flink kan bijdragen aan het terugdringen van de hectiek rond scholen, gewoon door zelf af en toe een andere keus te maken en zo het goede voorbeeld te geven.
De winnaar van de Nationale VerkeersVeiligheidsprijs 2020 wordt gekozen tijdens een speciaal Congres, eind november 2020, in de Jaarbeurs, Utrecht. www.nvvc-congres.nl

Deelnemende scholen
Op dit moment doen in Cuijk de volgende scholen al mee aan het initiatief: De Harlekijn, De Lindekring, De Nienekes, De Regenboog, ’t Startblok, De Waai en De Zevensprong.

Voor meer info over de Finale-plaats, het onderzoek en het initiatief Lekker Anders Dag in deze gemeente kunt u terecht bij Paul Ubachs, mede-initiatiefnemer namens gemeenten en scholen, via 024 – 382 6655 of paul@ubachsfullcontact.nl

advertentie