Deel dit artikel ‹ Terug

Avondvierdaagse Boxmeer AFGELAST

Geplaatst op: dinsdag 31 maart 2020


Nieuwe datum 1-2-3-4 juni 2021

De (avond)vierdaagse Boxmeer die gepland stond van 2 t/m 5 juni 2020 gaat definitief NIET door. Het bestuur heeft vandaag besloten de wandeltocht dit jaar niet door te laten gaan en te verplaatsen naar de eerste week van juni volgend jaar. De 41e editie wordt dan gelopen van 1 t/m 4 juni 2021.

Belangrijkste reden is dat zo kort na het aflopen van een aantal maatregelen vanwege het coronavirus het nog maar de vraag is of zulk een groot gezelschap al meteen weer vier dagen achtereen kan gaan wandelen. Aan de (avond)vierdaagse Boxmeer doet niet alleen jeugd mee, maar ook vele oudere deelnemers. De laatste jaren nemen dagelijks ongeveer 1.700 wandelaars daaraan deel.
Daar komt nu plotseling ook nog bij dat de startlocatie De Weijer failliet is. Het veranderen van startlocatie trekt met aanpassing van de routes, vergunningen, het feestelijk intochtprogramma en de horeca in deze bijzondere tijden een te zware en onzekere wissel op de organisatie en de vrijwilligers.
Vandaar dat is besloten het evenement dit jaar geen doorgaan te laten vinden en alle energie te stoppen in de (avond)vierdaagse 2021.