Deel dit artikel ‹ Terug

Bekendmaking winnaars Dr.PeelenCultuurprijs en -Stimuleringsprijs

Geplaatst op: maandag 13 januari 2020


Tijdens een feestelijke avond werden de jaarlijkse cultuurprijzen van de gemeente Boxmeer uitgereikt. Het betreft waarderingsprijzen voor initiatieven op cultureel gebied. Burgemeester Van Soest en cultuurportefeuillehouder Hendriks-Van Haren reikten de cultuurprijzen 2019 uit tijdens de drukbezochte bijeenkomst in De Weijer in Boxmeer.

Nominaties
De Dr.Peelencommissie ontving het afgelopen jaar een groot aantal voordrachten, waarvan zij er vijf nomineerden.
 
Genomineerd voor de Dr.PeelenStimuleringsprijs waren:
Sluis en stuwgroeters uit Sambeek
Dialectwerkgroep Wie Wá Bewaart uit Overloon

Genomineerd voor de Dr.PeelenCultuurprijs waren:
Vereniging de Metworst
Kunst van het Geloven
Stichting Landschapsbeheer Boxmeer

Winnaar Dr.PeelenStimuleringsprijs
De dialectwerkgroep Wie Wá Bewaart uit Overloon mocht de prijs voor de Dr.PeelenStimuleringsprijs in ontvangst nemen. Deze prijs werd uitgereikt omdat ze door te verzamelen, te bewaren, te bewaken en te doceren dat ook anno 2020 een stuk cultureel erfgoed toegankelijk blijft voor iedereen. De werkgroep houdt het het Lóns dialect levend en betrekt daar jong en oud bij met het geven van workshops en een levendige website die zowel in het Nederlands als Lóns te lezen is.
 
Winnaar Dr. PeelenCultuurprijs
De Dr.PeelenCultuurprijs werd uitgereikt aan de Kunst van het Geloven omdat zij met een enthousiaste groep mensen en bevlogen kunstenaars authentieke kerkjes en kappellen in de gemeente Boxmeer verbinden met kunst. Het is bijna niet te omschrijven of op de foto te zetten, want dit evenement moet je gewoon beleven. Elke twee jaar zijn er drie weekenden waarin kunst in alle vormen en maten te zien zijn. Ook in de zomer van 2020 vindt deze kunstmanifestatie weer plaats. Een bijzonder evenement wat een grote bijdrage levert aan de cultuurwaarde van de gemeente.

Geldelijke waardering
Met de Dr.PeelenCultuurprijs wil het college van B&W waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied en anderen stimuleren dit ook te doen om zo het aanbod en de deelname aan cultuur in de gemeente Boxmeer te bevorderen. De winnaar van deze prijs ontvangt een cheque van 750,-. Met de Dr.PeelenStimuleringsprijs wordt een stimulans gegeven aan vernieuwend jong initiatief op het gebied van cultuur, kunst en/of muziek in de breedste zin van het woord. De Dr.PeelenStimuleringsprijs staat open voor iedereen die recent gestart is met opvallende activiteiten op cultureel gebied in de gemeente Boxmeer. De winnaar van deze prijs ontvangt een cheque van 250,-.

www.drpeelen.nl
advertentie