Deel dit artikel ‹ Terug

Nature Event in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 3 mei 2010


Rangers met verrekijkers, laboranten met microscopen en onderzoekers met camera’s. Van zaterdag 1 mei tot en met zondag 9 mei zullen bezoekers in Zoo Parc Overloon op een unieke wijze kennis maken met de tien natuurbehoudprojecten van Stichting Zodiac Nature Watch, de natuurbehoudstichting van Zoo Parc Overloon. Studenten van de werkgroep Destination Wildlife zullen elke dag verschillende projecten op ludieke wijze promoten en geld inzamelen tijdens dit Nature Event! Op zondag 9 mei zal Nature Event feestelijk worden afgesloten.

Met speurtochten en speciaal ingerichte stands bij de dierverblijven beleven bezoekers een extra leuke en leerzame dag. Zo kunnen kinderen van heel dichtbij het mestonderzoek bij de dwergnijlpaarden volgen (neus dicht!), kunnen bezoekers deelnemen aan het populatieonderzoek van de kleine panda en mag worden meegeholpen met het maken van verrijking voor de dwergapen. Elke dag zullen drie á vier informatiepunten worden bemand door Destination Wildlife. Op de website www.overloonzoo.nl is meer informatie te vinden over het programma van Nature Event.

Op 9 mei begint om twee uur de afsluiting van het Nature Event met onder meer een dans die de problematiek van een bedreigde diersoort uitbeeldt. Ook zal op 9 mei het geldbedrag bekend worden gemaakt dat Destination Wildlife tijdens de negen dagen Nature Event heeft opgehaald voor Stichting Zodiac Nature Watch.

Destination Wildlife is een werkgroep die natuurbehoud onder de aandacht wil brengen. Hierbij staat de bescherming van flora en fauna in binnen- en buitenland centraal. De werkgroep is opgericht door vijftien eerstejaars studenten van de opleiding Eco & Wildlife Studies van Helicon Opleidingen Geldermalsen. De studenten hopen met Destination Wildlife een extra waarde te geven aan hun opleiding.

www.overloonzoo.nl
advertentie