Deel dit artikel ‹ Terug

Vier klassen, vier truien bij NK Journalisten

Geplaatst op: woensdag 19 juni 2019


BOXMEER - Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Journalisten, dat in 2019 gekoppeld is aan het Daags na de Tour-criterium in Boxmeer, zijn vier truien in vier verschillende categorieën te winnen.

Mannelijke journalisten kunnen in drie verschillende leeftijdscategorieën strijden om een roodwitblauwe trui. De oudste klasse is bedoeld voor zestigplussers. De vrouwen verdelen één trui onder elkaar.

Alle vier de categorieën starten maandag 29 juli tegelijkertijd om 14.45 uur op de Spoorstraat. De afstand voor de twee jongste categorieën bij de mannen is 40 kilometer, de oudste groep en de vrouwen sprinten eerder af.

Prijzenpot
Veel wielerliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de Tour de France. Met het verbeterende weer van de aankomende weken zitten zij ook steeds regelmatiger op de fiets. Voor wielrennende journalisten geldt dat evenzeer. Voor veel van hen geldt het NK als één van de hoofddoelen van het seizoen. Overigens is de prijzenpot aardig gevuld. Naast een trui stellen de NK-sponsoren Specialized en SKS-Germany stevige prijzenpakketten samen.

Aan het NK Journalisten mag iedereen die in de media actief is meedoen. Inschrijven kan op de website van het NK: www.nkjournalisten.nl

www.daagsnadetour.nl

advertentie