Deel dit artikel ‹ Terug

Weer Lekker anders dag!

Geplaatst op: vrijdag 7 juni 2019


Meerdere Cuijkse basisscholen trapten deze week af met de Lekker Anders Dag speurtochten. Een verrassen initiatief om de tocht naar huis toe tijdens een speciale speurtocht rondom school net even anders te maken. 
 
De leerlingen beantwoordden onderweg allerlei vragen en kraakten daarmee de juiste code om de schatkist te openen.  
Normaal gesproken pakken de kinderen op een Lekker Anders Dag hun route náár school toe anders aan. Hoe? Dat mogen de kinderen helemaal zelf bedenken. Te paard, op skeelers of de auto net even een stukje verderop parkeren om het laatste stuk te steppen, allerlei vervoermiddelen passeerden al de revue. Maar ook onderweg van school naar huis toe is van alles te ontdekken als je het gewoon eens 'Lekker Anders' doet, zoals met deze speurtocht.
Lekker Anders Dag is een initiatief van Cuijkse basisscholen en de Gemeente Cuijk, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s.
 
De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.
advertentie