Fotowedstrijd startsein campagne ‘Samen anders naar school is leuk’_ Deel dit artikel ‹ Terug

Fotowedstrijd startsein campagne ‘Samen anders naar school is leuk’

Geplaatst op: donderdag 11 april 2019


Gezinnen uit Cuijk die tussen 12 en 27 april een Lekker Anders Dag op de kalender zetten, moeten niet vergeten een mooie foto in te sturen. Want de familie die in die periode de tocht naar school het meest origineel aanpakt, maakt kans op een lekker ontbijtje aan huis.

Honderden gezinnen in Cuijk maakten afgelopen tijd kennis met het initiatief, waarin ouders samen met hun kinderen de tocht naar school extra bijzonder maken. Te paard, met een versierde step of slee op wielen; er kwamen al veel ludieke voorbeelden voorbij tijdens de tocht naar het schoolplein. En nu het lekkerder weer wordt, is er een extra reden om de auto vaker thuis te laten staan, om er een Lekker Anders Dag van te maken.

Fotowedstrijd
De fotowedstrijd gaat officieel van start op vrijdag 12 april, de dag van de Koningsspelen. Vele scholen organiseren die dag sportieve activiteiten. Een makkelijke aanleiding om de tocht naar school dan ook lekker anders aan te pakken. Ook kinderen die geen sportdag hebben, kunnen op een andere manier naar school komen. De kinderen kunnen hun Lekker Anders Dag foto’s tot en met 27 april, Koningsdag, insturen via lekkerandersdag.nl.

Voorjaarscampagne
De Lekker Anders Dag-fotowedstrijd maakt onderdeel uit van een bredere voorjaarscampagne, met als doel ouders meer te laten variëren in hun tocht naar school. Op diverse plekken komen ouders en kinderen beelden tegen met ideeën voor een Lekker Anders Dag. Daarmee roepen de Gemeente Cuijk en de samenwerkende scholen gezinnen en kinderen op om dit voorjaar weer een Lekker Anders Dag te plannen.

Actief aan de slag

De campagne past in het verkeersbeleid van de gemeente. Wethouder Gerard Stoffels: “Menselijk gedrag veroorzaakt 90% van de ongelukken. Denk aan afleiding, bellen, roekeloos rijden et cetera. De aanleg van kruispunten en rotonden en plaatsen van borden voorkomt deze ongevallen helaas niet. Het nemen van verantwoordelijkheid is een belangrijke pijler om de verkeersveiligheid te verbeteren. Alleen door samen te werken, kunnen overheden, maatschappelijke partijen en verkeersdeelnemers de veiligheid in het verkeer verbeteren; iedere partij vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid en kennis. Dat ouders van schoolgaande kinderen, door het zo nu en dan ‘lekkers anders’ te doen, de veiligheid op straat verbeteren, zien wij als een belangrijke stap in de goede richting.”

Het idee erachter

Lekker Anders Dag is een initiatief van de basisscholen en de Gemeente Cuijk, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s. De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte. Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie.
advertentie