Deel dit artikel ‹ Terug

Bibliotheek biedt weer hulp bij belastingzaken

Geplaatst op: dinsdag 26 februari 2019


In de maanden maart en april kan iedereen weer bij de bibliotheken van BiblioPlus terecht voor hulp bij belastingzaken. Wie de belastingaangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheken Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis. Er zijn computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan en het printen van de aangifte is ook gratis. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag kan men terecht bij het belastingspreekuur.

Gratis spreekuren in de Bibliotheek
In de aangifteperiode organiseert de BiblioPlus samen met de sociale raadsvrouwen van Sociom en de vrijwilligers van KBO Heijen en Het Vogelasiel in Bergen spreekuren over de aangifte inkomstenbelasting 2018 en online toeslagen. Tijdens de spreekuren beantwoordt een deskundige vragen. Deze service is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dit telefonisch of in de Bibliotheek.

Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.
Kijk voor meer informatie en alle data op www.biblioplus.nl/belastinghulp

Cursussen computergebruik, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, organiseert BiblioPlus de cursus Digisterker. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites zoals Mijn toeslagen en Mijn Overheid.

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op de computer en internet biedt de Bibliotheek de cursus Klik&Tik. Je leert de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Ook leer je om te gaan met sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp.
advertentie