Deel dit artikel ‹ Terug

Extra workshop Maasheggenvlechten

Geplaatst op: donderdag 13 december 2018


Leer een eeuwenoud ambacht en werk mee aan de instandhouding van het tot UNESCO uitgeroepen biosfeergebied de Maasheggen.

Wegens grote belangstelling organiseren Stichting Landschapsbeheer Boxmeer en De Meerstoel in Sambeek nog een extra workshop Maasheggenvlechten. Zaterdag 19 januari om 13.00 uur vind er nog workshop plaats.

Trek je werkhandschoenen aan en ga samen met een instructeur, tevens een ervaren vlechter van Slabox een middag op pad in de Maasheggen. Ontdek waarom de Maasheggen zo uniek zijn voor dit typerende stukje platteland in Nederland. Beleef zelf hoe je de meidoornhagen kan temmen tot een gecontroleerd gevlochten Maasheg. Aan het eind van de middag is er mede door jouw toedoen een nieuw stuk Maasheg ontstaan en is jouw werk onderdeel van een eeuwenoud gebied aan kilometers heg.

In de workshop wordt het vlechten zelf gecombineerd met eten en drinken gerelateerd aan de Maasheggen. De middag begint om 13.00 uur met kennismaking, een kop meidoornthee en wat lekkers. Na ruim anderhalf uur vlechten keren we terug naar De Meerstoel en warmen we op met een dampende kop soep en een dikke tosti. Moe maar voldaan keert iedereen rond 16.30 uur terug naar huis. De prijs bedraagt € 21,50 per persoon. Dit is inclusief een bijdrage aan stichting Landschapsbeheer Boxmeer. Aanmelden via www.meerstoel.nl
advertentie