Deel dit artikel ‹ Terug

Volop Pasen in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: vrijdag 26 maart 2010


Pasen in Zoo Parc Overloon! Op eerste en tweede Paasdag is er van alles te beleven. Zo kunnen kinderen alles te weten komen over jonge dieren door mee te doen aan de speurtocht ‘Een Ei hoort erbij…’, hebben bezoekers een onverwachte ontmoeting met de Paashaas, beleven de dieren een spannend Paasavontuur in de poppenkastvoorstelling en kunnen kinderen zich laten schminken als een Paasei. Op het grote grasveld worden op beide Paasdagen spannende roofvogeldemonstraties gehouden en in het mammoetopgravinggebied kunnen kinderen op zoek naar echte mammoetbotten.

Broedse vogels en een krolse poes
De dieren in Zoo Parc Overloon hebben de lente in hun bol. Zo zijn onder andere de Von der Decken’s toks, Chinaparkieten, nandoes en Europese ooievaars aan het nestelen en de kroeskoppelikanen hebben zelfs de eerste eieren al gelegd.

Het cheetah vrouwtje Xavannah werd enkele weken geleden krols. De mannelijke cheetahs in Zoo Parc Overloon wisten niet zo goed wat ze met de krolse dame aan moesten en daarom is Xavannah tijdelijk op ‘safari’ geweest naar SafariPark Beekse Bergen. Xavannah is inmiddels gedekt door één van de fokmannen daar en komt aanstaande maandag weer terug naar Zoo Parc Overloon. Of het een geslaagde dekking was, is nog even afwachten. Eind mei/begin juni is het vrouwtje uitgerekend, mocht de paring gelukt zijn.

Een Ei hoort erbij…
Een Ei hoort erbij… Niet alleen tijdens Pasen, maar het gehele voorjaar worden in de dierenwereld eieren gelegd en dieren geboren. Het voorjaar staat in het teken van jong leven. Daarom start met Pasen de voorjaarsspeurtocht ‘Een Ei hoort erbij…’. Door de speurtocht te maken komen deelnemers van alles te weten over pasgeboren dieren en hun opvoeding. Wie wordt na de geboorte direct aan zijn lot overgelaten en wie blijft nog jaren onder moeders vleugels? Wie is er bang voor zijn eerste zwemles en wie weegt bij de geboorte al 6 kilo? Op deze en andere vragen krijgen de deelnemers antwoord.

De volledige opbrengst van ´Een Ei hoort erbij…´ gaat naar een kraanvogelproject in Rusland. De natuurbehoudstichting Stichting Zodiac Nature Watch, waarmee Zoo Parc Overloon nauw samenwerkt, steunt een project waarbij bevruchte kraanvogeleieren van fokstellen in Europese en Amerikaanse dierentuinen worden uitgebroed in een fokcentrum in Rusland. De jongen worden met zo min mogelijk menselijk contact grootgebracht om ze vervolgens uit te zetten in de natuur. Zo wordt de populatie kraanvogels weer op peil gebracht. Speurtochtformulieren zijn van 3 april t/m 24 mei verkrijgbaar aan de kassa voor € 1,50.

Kidsfun
Op het roofvogeldemonstratieveld vinden op beide Paasdagen spectaculaire roofvogeldemonstraties plaats. Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur laat de valkenier zijn buizerds, haviken en uilen in volle vlucht langs de bezoekers vliegen. In de bijenstal is ook volop bedrijvigheid; de Imkervereniging Venray is tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen.

Bij de educatiekar Beestenboel kunnen jong en oud zelf voelen, ruiken, horen en ontdekken hoe bijzonder de dierenwereld is. Bij Expeditie Mammoet kunnen kinderen als paleontoloog op zoek naar echte mammoetbotten. In het kindertheater worden magische voorstellingen gegeven tijdens de Magic Zoo Show.

Voor de jonge bezoekers is het extra feest. Zo beleven de dieren een echt paasavontuur tijdens de poppenkastvoorstelling en toveren de schminkmeiden de kinderen in een mum van tijd om tot kleurige paaseieren. Als de kinderen met de paashaas op de foto willen moeten ze snel zijn, voor ze het weten is hij alweer verder gehuppeld!

Openingstijden: oktober t/m april: 10:00 – 17:00 uur, mei t/m september 9:30 – 18:00 uur.
Entreeprijzen: volwassenen € 17,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 14,50
Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046
www.overloonzoo.nl  

advertentie