Deel dit artikel ‹ Terug

Derde editie Foodtruckfestival Lekker.Uit in Weijerpark

Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2018


In het weekend van 8 en 9 september organiseert Stichting Lekker.Uit wederom een overheerlijk festival in het park achter De Weijer. Er zijn maar liefst 11 trucks gestrikt voor het festival en van hun aanbod loopt je gegarandeerd het water in de mond. Oude bekenden zijn de Broertjes Saté en de blauwe wagen met Franse Crèpes. Nieuw in het assortiment is een reusachtige oude brandweerwagen met hamburgers, braadworst, beenham en beef. Ook is er Thais, Mexicaans-Peruaans-Braziliaans en Amerikaans (western) te eten. Verder zal er Italiaans ijs worden verzorgd en is er weer heerlijk gebak.

Het programma is ook niet mis! Op zaterdagavond staat rockabilly band Eightball Boppers op het hoofdpodium, natuurlijk bedoeld om die zaterdagavond heerlijk, swingend door te brengen en op zondag wordt er om 17 uur afgesloten met de band MOOON. Een bandje dat enorm aan de weg timmert, met hun garage/blues en diverse surf invloeden speelden zij de afgelopen vier jaar in allerlei zalen en op festivals zoals de Popronde, Paaspop en afgelopen zomer op het Valkhoffestival in Nijmegen en Op de Tôffel in Vierlingsbeek.

Verder zal coverduo Jori&Bo op het podium staan en zijn er over het terrein verspreid verschillende kleine podia met songwriters (o.a. Kelvin Klaassen op de foto), cabaretiers van Comedy Playground en is er een heuse classic als filmbus, waar je short-film kunt bekijken.

Het kinderprogramma is uitgebreid met pannenkoekenwedstrijd door het Smaakcentrum en eveneens op zaterdag kun je ukelele leren spelen om 14:30 uur en 17:00 uur. Het hele weekend kun je (dit jaar gratis!) mega-bellenblazen, een mooie kleurplaat inkleuren en weer lekker knutselen.

Ten slotte het vermelden waard: er is één truck zonder eten. Het hele weekend zal de fototruck van Studio Indruk plaatjes schieten van de festivalgangers. De eerste 150 kiekjes zijn zowel op zaterdag als zondag gratis, dus ben er vooral vroeg bij.

Op zaterdag start het festival om 14:00 uur en op zondag om 13:00 uur. Voorafgaand vindt op zondag om om 12:30 uur de uitreiking van de Dr. Peelencultuurprijs plaats in het theater, ook daar is iedereen natuurlijk van harte welkom. Het festival Lekker.Uit is gratis toegankelijk. Meer informatie over het programma via www.lekkerpuntuit.nl
advertentie