Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon vol ‘golddiggers’ en ijdeltuiten

Geplaatst op: vrijdag 27 april 2007


Vrouwen die zich laten versieren door Casanova’s en vrouwen die alleen gaan voor de man met het grootste ‘huis’ en de meeste rijkdom; voor de dieren in Zoo Parc Overloon is het aan de orde van de dag! Tijdens de speciale rondleiding ‘Gooische vrouwen van het dierenrijk’ kunnen de deelnemers verbaasd staan over het gedrag van de dierendames en ontmoeten ze de Cheryls en Claires van het dierenrijk. De rondleiding vindt iedere zaterdag in mei plaats en start om 13.30 uur, de kosten bedragen € 1,50 per persoon (exclusief entree).

Televisiekijkers kunnen al twee seizoenen lang meeleven met het wel en wee van de Gooische vrouwen en genieten van de laatste roddels en ontwikkelingen in de Gooise jetsetwereld. Dat de dieren in Zoo Parc Overloon niets menselijks vreemd is, blijkt tijdens de bijzondere rondleiding. De schijn ophouden, pronken, jaloezie en overspel zijn dagelijkse perikelen voor de bewoners van het park.

Zo blijken de vogeldames de allergrootste ijdeltuiten in het park te zijn: ze houden zich een groot deel van de dag bezig met het verzorgen van hun veren en het pronken met hun uiterlijk. Als echte ‘golddigger’ neemt het prieelvogelvrouwtje allleen maar genoegen met de man die haar het mooiste en grootste ‘huis’ te bieden heeft. Aziatische kleinklauwotters geven het goede voorbeeld wat betreft huwelijkse trouw: de paartjes blijven hun leven lang bij elkaar en zorgen samen voor hun jongen. Dat ook in de dierenwereld de liefde niet altijd voor eeuwig is bewijst het wasbeermannetje: na het paren gaat hij er snel als een haas vandoor, op zoek naar een volgend vrouwtje.

De rondleiding vindt plaats op 5, 12, 19 en 26 mei en start om 13.30 uur. In verband met beperkte deelname is reserveren wenselijk. De kosten voor ‘Gooische vrouwen van het dierenrijk’ bedragen € 1,50 per persoon, dit is exclusief entree.

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,50, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046 www.overloonzoo.nl