Deel dit artikel ‹ Terug

Ontdek Robotica, Programmeren, 3D en Film tijdens de TechLab Expedities in het Land van Cuijk en Maa

Geplaatst op: vrijdag 17 augustus 2018


Vindt jouw kind het ook fantastisch om bezig te zijn met robots, programmeren, 3D printen en andere technieken van de toekomst? Dan zijn de TechLab Expedities in de Bibliotheek echt iets voor hem of haar! Na het organiseren van de eerste succesvolle pop-up TechLabs in het voorjaar, gaat BiblioPlus dit najaar expedities verzorgen in Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Grave, Mill en Sint Anthonis.  
  Tijdens de expedities leren kinderen alles over programmeren, 3D printen, stopmotion en robots van een gekwalificeerde Technaut. Daarnaast gaat hij of zij ook zelf aan de slag. Bij de verschillende Expedities kunnen kinderen robots aansturen, meerdere programmeertalen gebruiken en zelf een stopmotion film regisseren. Ze leren hiermee vaardigheden die in de toekomst steeds belangrijker worden, zoals creatief en kritisch denken, probleemoplossend werken en het inzetten van computertaal. Daarnaast levert het veel plezier op om samen vernieuwende dingen te creëren. Het TechLab is doordeweeks na school en gericht op kinderen van 8 t/m 14 jaar.

Voor het deelnemen aan een Expeditie van vier opeenvolgende bijeenkomsten vragen we een bijdrage van 18 euro. Hiermee dekken we de kosten van het materiaal en de inzet  van onze Technauten. Kijk op de www.biblioplus.nl/techlab voor meer informatie over de verschillende Expedities en om te zien wanneer deze bij jou in de buurt zijn. Op de site kun je ook je kind aanmelden.