Deel dit artikel ‹ Terug

Zoo Parc Overloon op Google Street View

Geplaatst op: donderdag 11 maart 2010


Vanaf vandaag kan Zoo Parc Overloon op straatniveau bekeken worden via de Street View dienst in Google Maps. Met Google Street View wordt Zoo Parc Overloon letterlijk nog beter op de kaart gezet. Bezoekers kunnen voordat ze Zoo Parc Overloon binnengaan al virtueel een bezoek brengen. Verder kunnen we met Street View ook andere potentiële, internationale bezoekers een impressie geven van ons park en de mogelijkheden binnen het park.

Street View is een functionaliteit in Google Maps waarbij gebruikers beelden 360 graden op straatniveau kunnen bekijken. Om Nederlandse hotspots toe te voegen die veelal moeilijk te bereiken zijn voor de Google Street View-auto, heeft het bedrijf de speciale Google Trike ingezet, een 114 kilo-zware driewieler fiets, uitgerust met Street View-camera’s. Afgelopen zomer heeft de trike opnames gemaakt in Zoo Parc Overloon die inmiddels zijn verwerkt en te bekijken zijn via maps.google.nl/streetview.

Susan de Grijp, Product Marketing Manager Google Nederland: "We hebben samen met de VVV en 20 bijzondere locaties in Nederland hard gewerkt om de foto's die afgelopen zomer gemaakt zijn door de Street View Trike, zo snel mogelijk beschikbaar te stellen in Google Maps. Naast de beelden van veel Nederlandse steden die we in 2009 al hadden toegevoegd kunnen nu alle pretpark-fans, natuurliefhebbers en historici wereldwijd, ook hun favoriete locaties virtueel bezoeken in Street View.''

Jorrit van der Spek, projectmanager VVV Nederland: "De VVV, die dit jaar haar 125-jarig jubileum viert, staat voor het bevorderen van het toerisme en recreatie in eigen land. Google Street View biedt daarbij een uitstekend platform om de recreant voordat hij naar een bepaalde stad of regio afreist te inspireren. Vanuit de huiskamer kan hij alvast een kijkje nemen bij attractieparken en de toeristische ‘highlights’ van ons land. Een mooiere vorm van vakantievoorpret bestaat er niet."
advertentie