Deel dit artikel ‹ Terug

Commissaris van de Koningin bezoekt de Barendonk

Geplaatst op: vrijdag 27 april 2007


Op donderdag 26 april heeft de Commissaris der Koningin in Brabant, Mevr. Maij-Weggen, een bezoek gebracht aan Landgoed de Barendonk, in het Brabantse Beers. Het bezoek aan de Barendonk was onderdeel van haar nadere kennismaking met de Gemeente Cuijk. Burgemeester en wethouders van die gemeente vergezelden haar.

Gedurende een korte rondleiding heeft eigenaresse van de Barendonk, mevr. Hermanussen-Thijssen, het gezelschap het landgoed laten zien. De basis is hier nog altijd de melkveehouderij. Maar in de zoektocht naar zogenaamde “nieuwe economische dragers” zijn een aantal initiatieven voortvarend uitgewerkt. Op de Barendonk zijn inmiddels een gastenverblijf, een natuurkampeerterrein, trekkershutten, een hooi-hotel en andere recreatieve voorzieningen gerealiseerd. Mevrouw Maij-Weggen complimenteerde de eigenaresse met het zeer geslaagde, diverse en dynamische landgoed.

Ook het Brabants Particulier Grondbezit, waar de Barendonk bij aangesloten is, ziet in de Barendonk een prachtig voorbeeld van hoe een particuliere grondeigenaar het behoud en beheer van een landgoed ook in de huidige tijd weet vorm te geven. Een sterke initiatiefneemster en een succesvolle (publiek-private) samenwerking met de betrokken partners hebben het landgoed gemaakt tot wat het nu is: een parel in het Brabantse buitengebied, gastvrij voor iedereen die daar van wil genieten.

De interesse van de Commissaris in het buitengebied en de rol die particuliere eigenaren daarin vervullen is niet nieuw. Vanaf het begin van haar aantreden als Commissaris heeft ze al meerdere leden van het Brabants Particulier Grondbezit bezocht, waarbij ze met name het ongedwongen karakter van die bezoeken apprecieert. Ook dit najaar staan weer een aantal bezoeken gepland.

Foto: Photohouse.nl
advertentie