Deel dit artikel ‹ Terug

“Roos Aben bank” feestelijk onthuld

Geplaatst op: donderdag 24 mei 2018


De prachtige bank, gemaakt voor oud wethouder Roos Aben is vandaag op haar definitieve bestemming in de Staatsbossen geplaatst. Een prachtige plek aan de bosrand met uitzicht over de hei. Kunstenaar Juul Baltussen maakte de bank en Roos besloot dat de bank het beste tot haar recht zou komen op een plek in de natuur, waar er veel mensen plezier van kunnen hebben.

Inmiddels is de bank al enkele maanden gereed en heeft deze achtereenvolgens een plekje voor het gemeentehuis, voor MFC Oelbroeck en natuurlijk in het atelier van Juul Baltussen gehad, in afwachting van een perfecte plek. Roos Aben fietste, ook in haar tijd als wethouder, naar vrijwel al haar afspraken in het Land van Cuijk. Eén haar favoriete plekjes heeft zij aangedragen als locatie voor de bank. Met de medewerking van boswachter Frank van Kalleveen van Staatsbosbeheer is het gerealiseerd.

In het bijzijn van Roos van Aben, kunstenaar Juul Baltussen, het college van B&W, de boswachter en enekel genodigden werd de bank vanmiddag feestelijk onthuld.
Nadat burgemeester Marleen Sijbers het woord had gericht tot Roos Aben, vertelde Roos zelf, leunend op de bank, hoezeer zij het waardeert dat de kunst van Juul Baltussen en haar favoriete plek op de heide in de Staatsbossen elkaar gevonden hebben. “Een plek waar ik altijd een bijzonder gevoel bij heb gehad. Waar je rustig wordt en even nadenkt over het leven; de mooie en de minder mooie dingen die je, zoals iedere mens, meemaakt.” Zo verlelde een ontspannen Roos Aben.

Roos bedankte boswachter van Kalleveen en de gemeente Sint Anthonis voor het tot stand komen van het prachtige en functionele kunstwerk op deze mooi plek.
advertentie