Deel dit artikel ‹ Terug

Militracks groot succes

Geplaatst op: dinsdag 22 mei 2018


In Overloon werd afgelopen dagen Militracks gehouden. Het bezoekersaantal bereikte een recordhoogte. Meer dan 18.000 mensen kwamen een kijkje nemen.

Die kwamen kijken naar de meer dan 90 Duitse militaire voertuigen die rondreden over het bosparcours van het museum. Het weer werkte goed mee en de stemming was prima. Hoogtepunt van het evenement was de Duitse Königstiger tank, die de organisatie met speciaal transport uit Frankrijk hadden laten overkomen. Er was grote belangstelling van het publiek voor dit gevaarte. En een handjevol bezoekers mocht ook meerijden op de tank, die enkele keren per dag in actie kwam. De Königstiger zal ook op de Tweede Pinksterdag nog in het museum zelf te zien zijn, geparkeerd op een dieplader. Dinsdag gaat de tank weer terug naar Frankrijk.

Gezien het succes dit jaar van het evenement is het museum van plan om ook in 2019 weer Militracks te organiseren. Dat zou dan de tiende keer worden. Over de invulling van dit jubileum gaat het museum de komende maanden nadenken.

Meer weten? www.oorlogsmuseum.nl
advertentie