Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuw; Kruid- en struintochten in de Maasheggen

Geplaatst op: dinsdag 8 mei 2018


Vanaf zaterdag 19 mei vindt er iedere maand een Kruid- en struintocht in de Maasheggen plaats.

“We hebben een wandeling opgezet die de rijke diverse flora van het unieke Maasheggengebied laat zien én laat proeven.” Vertelt Janneke van De Meerstoel. Dit project is een samenwerking met Resi Jilisen. Deze dame uit Maashees is de persoon achter food- en lifestyleblog www.natuurlijkresi.nl. "Met haar achtergrond in de voedings- en kruidengeneeskunde is Resi de perfecte gids voor deze wandelingen."

“De Maasheggen zijn prachtig en staan bomvol met voedzame en krachtige wilde planten en kruiden denk aan brandnetels, sleedoorn, meidoorn, paardenbloem, rozebottel, madeliefjes, look-zonder-look en vogelmuur. Veel van deze kruiden worden nog steeds gezien als onkruid en als een last in tuinen en natuur. Eigenlijk heel vreemd als men weet dat veel wilde kruiden een geneeskrachtige werking hebben en ook nog eens super smakelijk zijn in recepten. Met deze Kruid- en struintochten willen we deze informatie op zoveel mogelijk mensen overbrengen.” geeft Resi aan.

Niet alleen ga je 2,5 uur op pad met een gids, krijg je wat lekkers voor en na de wandeling. Ook krijg je een een speciaal vormgegeven unieke Maasheggentas en een boekje met recepten, leuke weetjes en achtergrondinformatie over de planten. "Ben je een buitenmens, natuurliefhebber of voedselfanaat? Dan moet je dit een keertje meemaken." Vinden de dames.
De prijs bedraagt €19.95 per persoon. De eerste wandelingen vinden plaats op; zaterdag 19 mei, zaterdag 16 juni en zaterdag 30 juni van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer data en meer informatie zie www.meerstoel.nl/kruid-en-struintochten
advertentie