Deel dit artikel ‹ Terug

Fondsen steunen Wereldtuin voor doorontwikkeling

Geplaatst op: donderdag 3 mei 2018


Wereldtuin Verdeliet mag dit jaar rekenen op 30 mille subsidie van landelijke liefdadigheidsinstellingen. Zowel het Kansfonds als het Oranjefonds hebben ieder 15.000 euro toegezegd om de doelen van Verdeliet te realiseren. De sociale ontmoetingstuin streeft ernaar om vanaf 2020 financieel duurzaam te zijn als vrijwilligersonderneming.


Wereldtuin Verdeliet is in 2013 opgezet als burgerinitiatief op een braakliggend deel van een voormalige landbouwschool aan de Toermalijnlaan in wijk De Valuwe. In de tuin en het aangrenzende kassencomplex wordt voedsel geteeld op een duurzame, ecologische wijze. Verdeliet is niet alleen een oogsttuin, maar ook een bijzondere ontmoetingsplek. Met een belevingstuin, een bijenstal en natuurspeelplek voor kinderen. Die meer dan zestig medewerkers (vrijwilligers) een zinvolle besteding gunt onder het motto: doen, delen en beleven.


De Wereldtuin biedt iedereen een kans om mee te doen en zichzelf te ontplooien. De diversiteit van mensen die werken bij Verdeliet maakt het tot een unieke ontmoetingsplaats. De Wereldtuin biedt vanaf 2017 samen met Stee-Okee op kleinschalige wijze passende dagbesteding aan voor mensen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).Met de inzet van het bestuur, medewerkers, donateurs, sponsors plus de steun van een tijdelijke kwartiermaker (professionele ondersteuner) wordt ernaar gestreefd dat de Wereldtuin vanaf 2020 de eigen ‘tuinbroek’ kan ophouden. Afhankelijk van de resultaten die dit jaar worden geboekt, besluiten de fondsen later dit jaar of Verdeliet ook in 2019 in aanmerking komt voor subsidie voor de doorontwikkeling. Kijk voor meer informatie over de Wereldtuin bij: www.verdeliet.nl.


We kunnen nog steeds mensen gebruiken, vooral in het tuinseizoen van mei t/m september. Ook zijn we op zoek naar iemand die het tuinteam komt versterken en ervaring heeft met ecologisch moestuinieren. Kom eens binnen als we open zijn of kom naar onze jaarlijkse open dag, op zondag 3 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

advertentie