Deel dit artikel ‹ Terug

Volgende week De Neije Krant Oudejaarsconference 2017

Geplaatst op: dinsdag 19 december 2017


Op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 december 2017 is er voor het eerst De Neije Krant Oudejaarsconference. Deze cabaretshow met de titel “Maar . . . we zijn er nog niet!” zal die avonden gehouden worden in Theater Myllesweerd in Mill. Het initiatief hiervoor is genomen door Jan Volleberg en Tom Raaijmakers uit Wilbertoord samen met De Neije Krant. Het belooft een humoristische en muzikale avond te worden met een terugblik op 2017. Hierbij komen zowel lokale, regionale als landelijke gebeurtenissen aan de orde. Maar natuurlijk kijken Jan en Tom ook alvast naar 2018. Voor de show van vrijdagavond 29 december zijn nog enkele tickets te koop, de show van 30 december is al lang volledig uitverkocht.

Idee

Jan Volleberg (1982) en Tom Raaijmakers (1996) nemen als “De kom maar eens langs als je in de buurt band” al enkele jaren deel aan de pronkzittingen in Wilbertoord. “Bij een van onze avonden dat we teksten aan het schrijven waren opperde we, als we eens een oudejaarsconference gaan maken,” vertelt Jan. “Daar bleef het toen bij. Maar de repetitie daarna zeiden we tegen elkaar, als we dat eens echt gingen doen.” Tom vertelt dat het idee hen niet los liet en dat ze uiteindelijk besloten het eens verder uit te werken. “We hebben het idee voorgelegd aan Corné Kremers, we hebben het verder uitgewerkt en volgende week is het dan zover.” Jan: “We hebben er enorm veel zin in, maar het is ook wel spannend.”

Ervaring

Zowel Jan als Tom zijn lid van de Wilbertoordse toneelvereniging Internos en speelden al diverse rollen. Vooral Jan heeft daarnaast ook ervaring als
cabaretier. “Her en der in het land heb ik op podia gestaan tijdens cabaretfestivals. Ook heb ik een jaar of 7 columns gedaan over actualiteiten bij de Lokale Omroep Mill en wekelijks verzorg ik in De Neije Krant Millie en Hubert.” Verder zijn de heren ook muzikaal. Tom: “Ik speel bas en wat gitaar, maar vooral Jan is de muzikant van ons tweeën. Hij speelt gitaar, piano, keyboard en ukelele.” Deze instrumenten en hun muzikaliteit zal ongetwijfeld ook te horen en zien zijn in de Oudejaarsconference.

Belangstelling
Toen begin dit jaar het idee in de media werd gelanceerd om een oudejaarsconference te gaan doen kwamen er veel reacties. Tom: “In eerste instantie was het de bedoeling 1 avond te doen. Maar deze was binnen enkele dagen volledig uitverkocht. Daarom hebben we toen besloten een extra avond te plannen.” Ook voor die extra avond zijn bijna alle kaartjes weg. Jan: “Komende week hebben we een aantal repetities met licht en geluid, dan zetten we de puntjes op de I en op 29 en 30 december gaan we knallen.”

Tickets

Voor vrijdagavond 29 december zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. Ze kosten 10,00 euro en zijn zolang de voorraad strekt verkrijgbaar bij Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. René Goossens zal alle 2 de avonden de after party muzikaal omlijsten zodat iedereen onder het genot van een drankje en leuk stuk muziek na kan praten over deze eerste Neije Krant Oudejaarsconference.

Foto Cockie Kremers
https://www.myllesweerd.nl/

advertentie