Deel dit artikel ‹ Terug

Het Goei Leven in het Land van Cuijk is begonnen!

Geplaatst op: woensdag 18 oktober 2017


Op zondag 15 oktober gaf een trotse wethouder Ingrid Voncken namens de 5 gemeenten het startsein voor ‘een Goei Leven in het land van Cuijk’. Genodigden en bezoekers van het Pluk- en Oogstfeest op landgoed De Tongelaar in Mill proostten met haar mee. Tongelaar was even middelpunt van het Land van Cuijk. Wandelaars, fietsers maar ook mensen van verder weg wisten de weg naar dit sfeervolle en authentieke herfstfestival te vinden.

Een Goei Leven
Met ‘een Goei Leven’ willen ondernemers en organisaties uit het hele Land van Cuijk een beweging van trotse mensen op gang brengen. Om het Goeie leven in het Land van Cuijk vast te houden en – als het kan - nog beter te maken. Zonder de bourgondische aard te verliezen. Niet door iets nieuws te verzinnen maar door met trots te vertellen over bedrijven en projecten die bijdragen aan een Goei Leven in het Land van Cuijk, zodat iedereen – binnen en buiten de regio- ze leert kennen.

Podium voor lokale ondernemers

Bijvoorbeeld zoals op de Goei Leven weide van het Pluk- en Oogstfeest. Bezoekers konden buurten met de boeren die iedere dag heerlijk en eerlijk eten maken. Bij de Boerderij van toen, zagen ze hoe dat vroeger ging. In de stand van het Smaakcentrum van Martien Bos konden kinderen samen met de Keukenbazen leren dat gezond en lekker koken helemaal niet moeilijk is. Samen Stevensbeek presenteerden hun kookboek Grenzeloze Gerechten. En veel lokale ondernemers deelden met trots hun producten uit. Op verschillende plekken stonden rijen wachtenden voor een foodtruck of kraam om kennis te maken of een vraag te stellen. Mede dankzij het mooie weer en de presentaties in en rondom het kasteel was het voor de deelnemers en het grote aantal bezoekers een geweldige ervaring.

Ook jij kunt mee doen
Na deze bijzondere en goed geslaagde start is het aan iedereen in ons prachtige Land van Cuijk om ‘een Goei Leven’ verder tot bloei te brengen. Een Goei Leven is een kans voor ons als inwoner van een van de 33 kernen van het Land van Cuijk om ons leven nog wat leuker te maken. En hoe meer mensen meedoen, des te beter het wordt. Sluit je dus bij ons aan. Ga naar www.goeileven.nl, word vriend en vertel waarom jij het ‘een Goei Leven’ in het Land van Cuijk vindt. Blijf genieten van al het moois wat zo dichtbij is en verleid anderen tot diezelfde keuze.
advertentie