Deel dit artikel ‹ Terug

Ga mee op visexcursie: Ontdek samen met een visexpert de onderwaterwereld van de Oeffeltse Raam

Geplaatst op: maandag 25 september 2017


Zaterdag 30 september kunnen belangstellenden met waterschap Aa en Maas en RAVON mee op visexcursie. In de Oeffeltse Raam (gemeente Boxmeer) gaan zij met waadpak en professionele schepnetten op jacht naar o.a. de kleine modderkruiper.

Locatie en aanmelden
Iedereen is van harte welkom! Deelname is gratis en bijzondere kennis van vissen is niet nodig. De expeditie start om 10.00 uur en is rond 15:30 uur afgelopen. Heb je belangstelling? Mail dan vóór 29 september 2017 je naam, adres en contactgegevens naar Stichting RAVON, Mick Vos: m.vos@ravon.nl. Na inschrijven ontvang je meer informatie over het programma en de locatie. Meer informatie is te vinden op www.RAVON.nl >> RAVON actief > activiteiten > agenda.

Schoon water essentieel voor goede visstand

Naast waterveiligheid en waterbeheer voor landbouw, leefomgeving en natuur, is ook de zorg voor een goede waterkwaliteit van groot belang. Waterschap Aa en Maas, provincie Noord-Brabant en Stichting RAVON (Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland) zetten zich in voor schoon water en een gevarieerde visstand in sloten en watergangen. Zij werken samen met onder meer agrarische natuurverenigingen, hengelsportverenigingen en natuurorganisaties om die doelen te realiseren. Tijdens de excursie laten waterschap Aa en Maas en RAVON zien hoe zij onderzoek doen naar de visstand in sloten en watergangen.

Op onderzoek in Natura 2000 gebied de Oeffelter Meent
De variatie in vogels en zoogdieren zegt veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Vissen leiden veelal een verborgen bestaan, maar een gevarieerde visstand zegt veel over de kwaliteit van het water. Tijdens de visexcursie op 30 september 2017 in de Oeffeltse Raam staat de kleine modderkruiper centraal.

In Natura 2000 natuurgebied de Oeffelter Meent stroomt de Oeffeltse Raam. In deze beek komen veel vissoorten voor. De kleine modderkruiper is aangewezen als beschermde soort om te behouden in het gebied. Tijdens de vorige excursie 2015 zijn we deze niet tegen gekomen, deze keer wel? Daarnaast gaan we kijken welke vissoorten we aan kunnen treffen tot aan de monding in de Maas.

advertentie