Deel dit artikel ‹ Terug

Open Air Blaasmuziek in Openluchttheater Overloon

Geplaatst op: vrijdag 8 september 2017


Op zondag 17 september wordt er een open air concert gegeven door drie topblaaskapellen in het openluchttheater van Overloon. Volksmuziek uit Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland wordt ten gehore gebracht. Het is niet de eerste keer dat er blaasmuziek klinkt in het theater, maar wel de eerste keer in deze opzet. Op deze zondagmiddag bijt blaaskapel Freunde Echo het spits af. Om 13.00 uur openen zij het programma met de inmiddels vertrouwde Moravisch volksmuziek. Freunde Echo heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd in de wereld van de blaaskapellen, zowel in Nederland als in België, Duitsland en Tsjechië. De kracht van de kapel zit hem in het vertolken van de oorspronkelijke volksmuziek uit Moravië. Uiteraard hoort de zang daarbij en met het zangduo Majka Weites en Sanneke Thijssen wordt de muziek pas echt levendig. Natuurlijk worden de liedjes gezongen in de Tsjechische taal. Komt u luisteren naar de verrassende klanken van Freunde Echo en laat u meeslepen naar het Moravische land.

Maasgalmkapel uit Kessenich
Aansluitend is er een optreden van de Maasgalmkapel uit Kessenich. Deze kapel staat al vele jaren onder leiding van Tenorhorn-speler Peter Willen. De Maasgalm is een graag geziene gast tijdens festivals in België maar zeker ook in Nederland en Duitsland. De kapel heeft een breed repertoire met ook veel stukken van Tsjechische componisten, maar ook de Egerlander muziek wordt niet geschuwd.

Cesticka
Dit relatief jonge kapel bestaat uit een zestal muzikanten. De bezetting doet denken aan o.a. de bekende Tsjechische kapel Cestka. Cesticka is een kapel die de oorspronkelijke volksmuziek vanuit haar hart laat spreken. Zoals de muzikanten zelf zeggen je moet een kippenvel gevoel krijgen bij het horen van de echte Moravische volksmuziek. Denk hierbij aan blaaskapellen zoals, Zadovjaci, Mistrinanka, Sohajka en Tufaranka. Cesticka maakt muziek uit pure hobby, geen kapsones en willen de passie voor de muziek delen met het publiek.

Overige informatie
De optredens vinden plaats op zondag 17 september van 13.00 uur tot 18.00 uur. De entree is gratis. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht).
Bij slecht zijn de optredens in gemeenschapshuis ‘de Pit’ in het centrum van Overloon. Tot slot: Kijk voor meer informatie op www.openluchttheateroverloon.nl, facebook.com/openluchttheateroverloon of neem contact op met Ton Keizers, tel. 0478-642399.

advertentie