Deel dit artikel ‹ Terug

Sprookje Rapunzel in Openluchttheater Overloon

Geplaatst op: maandag 10 juli 2017


Openluchttheater Overloon opent het zomerseizoen op woensdag 19 juli 2017 met het klassieke sprookje Rapunzel. Een familievoorstelling (4+) gespeeld door Toneelvereniging Mariahout. Dit seizoen vermaken zij het publiek in het Overloonse openluchttheater voor het achtste jaar op rij met de bewerking van een bekend sprookje.

Rapunzel woont al bijna haar hele leven in een hoge toren ver afgezonderd van de bewoonde wereld. Op deze plek houdt vrouw Manie haar helemaal voor haar alleen. Als Rapunzel achttien jaar oud wordt, hoopt ze eindelijk de wereld in te mogen trekken. Maar laat vrouw Manie dit wel toe? Prins Bas zou dolgraag een lief meisje vinden om mee te trouwen. Een meisje dat hem kiest om wie hij is en niet om wa?t hij is. Zal hij haar ooit tegenkomen? Rozemarijn en Radijsje vragen al hun hele leven af wie hun oudste zus is. Waar moeten ze zoeken en zullen ze haar vinden? Rapunzel is een klassiek sprookje. Een familievoorstelling (4+) waarin iedereen op zoek is. Naar liefde, familie, en het leven. En als je hebt wat je wilt, hoe houd je dit dan vast?

Toneelvereniging Mariahout
Toneelvereniging Mariahout bestaat al meer dan 40 jaar en brengt jaarlijks een professionele volwassenen- en  jeugdvoorstelling. De jeugdproductie heeft zich gespecialiseerd in het spelen van bekende sprookjes op eigen wijze zonder daarbij afbreuk te doen aan de herkenbare elementen uit het sprookje. De voorstellingen zijn niet alleen leuk voor kinderen, ook de oudere bezoekers zullen zich vermaken.

Kaarten en meer informatie
Het sprookje Rapunzel vindt plaats op woensdag 19 juli om 14.30 uur in het Openluchttheater Overloon. Duur van de voorstelling is circa 70 minuten inclusief een pauze. Kaarten kosten € 7,- en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Bij slecht weer gaat de voorstelling door in gemeenschapshuis ‘de Pit’ in het centrum van Overloon.
Tot slot: Like het Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws en foto’s en filmpjes van de voorstellingen.