Deel dit artikel ‹ Terug

Erik Dekker opnieuw favoriet bij Kasteelronde Mill

Geplaatst op: dinsdag 2 mei 2017


Zondag 7 mei vindt de 8e Kasteelronde van Mill plaats. In navolging van Daags na de Tour in Boxmeer wordt de wedstrijd in de funklasse voor bedrijventeams verreden. De regionale niet-licentiehouders zullen een gooi doen om voor hun sponsor de Fresh & Colourful Cup binnen te halen. Nieuw in het programma is een wedstrijd voor dames. De organisatie wil de dameswedstrijd de komende jaren uit gaan bouwen tot een landelijk aansprekende wedstrijd. De organisatie is volop bezig om de wedstrijd onder de aandacht van de rensters te brengen zodat er een mooi deelnemersveld zal zijn.

De diverse regionale renners gaan van start in de westrijden voor sportklasse en amateurs. Bij de sportklasse zijn dat onder andere Willem Boerstal (Haps), Antoine Moonen (Cuijk), Kristian Michiels (Vierlingsbeek), Marcel Webers en Ron Paffen (beiden Milsbeek). Bij deze categorie geniet de Kasteelronde net als bij de amateurs volop bekendheid. De inschrijvingen stroomden al vroeg binnen.

In de wedstrijd voor amateurs was voormalig beroepsrenner Erik Dekker verleden jaar glorieus winnaar. Wie dit jaar op de hoogste trede van het podium wil staan zal hem moeten zien te verslaan. Hij is dit jaar opnieuw van de partij en geldt wederom als de grote favoriet. Amateur renners uit de regio zoals Jeroen van de Weijer (Oploo), Koen Wulterkens, Gert-Jan Verdijk (beiden Boxmeer), Daan van Alphen (Gennep), Sander Dijkink en Andrew O’Hara (beiden Grave) zullen er alles aan doen om hem dit keer van de overwinning af te houden.

Er is ook ruim aandacht voor het randgebeuren. Zo zal er live muziek zijn en de sponsoren worden ontvangen in een VIP tent. Als vanzelfsprekend zullen de rondemissen niet ontbreken.

Het volledig programma van de 8e Kasteelronde van Mill luidt:
11.30 uur Sportklasse 50 km
13.00 uur Bedrijvenrace (funklasse) 35 km
14.15 uur Amateurs 60 km
16.00 uur Dames 65 km

Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug naar de Beerseweg. Het parcours zal voor al het verkeer worden afgesloten en de toegang is gratis.

De organisatie is in handen van het comite Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Kijk voor meer informatie op de website www.kasteelrondemill.nl