Deel dit artikel ‹ Terug

BFFtoernooi voor meiden in aanloop naar het EK vrouwenvoetbal

Geplaatst op: donderdag 16 maart 2017


Boxmeer - Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF), een project in opdracht van de provincie Noord-Brabant. In gemeente Boxmeer worden ook twee van de 29 BFFtoernooien gespeeld. Dat gebeurt op vrijdag 7 april in samenwerking met voetbalclub Olympia ’18 in Boxmeer en op woensdag 19 april bij RKVV Volharding in Vierlingsbeek. Meiden kunnen zich via www.bfftoernooien.nl inschrijven voor het toernooi, en daarbij meteen hun vriendinnen uitnodigen om ook mee te doen.

Dertig Brabantse gemeenten doen mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar gehouden wordt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.
Het EK biedt een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creëren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. De doelgroep van BFF is meisjes tussen de tien en veertien jaar. Het doel is dat ze met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Via hun telefoon of tablet kunnen de meiden zich op een online platform inschrijven, bij voorkeur samen met een vriendin, voor de BFFtoernooien die georganiseerd worden door de deelnemende gemeenten. De beste teams team stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK. Ambassadrice van het project is Daniëlle van de Donk, die voetbalt bij Arsenal en in het Nederlands elftal.

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: “Dit EK biedt een geweldige kans om met deze sport zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen. Ik hoop ook dat het vrouwenvoetbal er door groeit en meer meisjes de weg weten te vinden naar meer voetbalverengingen. Uiteindelijk moeten ook alle meisjes op hun eigen niveau kunnen voetballen. Van recreatie- tot en met selectievoetbal. Want in Brabant moet iedereen zijn of haar talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.”

Ook ambassadrice Daniëlle van de Donk is enthousiast: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen al jong bewegen. Van samen sporten leer je veel. Je leert om samen te werken, je leert omgaan met winnen en verliezen, en het is natuurlijk gezond. Maar het allerbelangrijkste: sporten is gewoon keileuk!" 

www.bfftoernooien.nl
advertentie