Deel dit artikel ‹ Terug

Begrafenisondernemers doen in Sint Anthonis digitaal aangifte

Geplaatst op: donderdag 12 januari 2017


Sint Anthonis 12 januari 2017 - Marie-José Peters-Boerman van begrafenisonderneming Schrijen meldt zich voor de laatste keer aan de balie van de gemeente Sint Anthonis. In het vervolg zal zij de aangifte overlijden vanuit het kantoor in Boxmeer of Cuijk doen. Doordat online identificatie nu mogelijk is via E-Herkenning (DigiD voor bedrijven) is een bezoek aan het gemeentehuis niet meer nodig.

De gemeente Sint Anthonis heeft afgelopen jaar flink aan de digitale weg getimmerd. Het aantal diensten dat digitaal beschikbaar is, is aanzienlijk uitgebreid. De grootste klus was het inregelen van de digitale aangifte overlijden. Zowel aan ondernemerskant als aan de zijde van de gemeente moesten er zowel technisch als administratief zaken georganiseerd worden. Met als resultaat dat Marie-Jose Peters van begrafenisonderneming Schrijen onlangs voor het laatst vanuit Cuijk naar Sint Anthonis reed om aan de balie aangifte te doen.

“De volgende keer doe ik het digitaal”, aldus Marie-Jose die jaarlijks behoorlijk wat kilometers maakt in het Land van Cuijk om bij de verschillende gemeentehuizen aangifte te doen. “Het scheelt me veel tijd, natuurlijk ook geld en het is beter voor het milieu! Echt een hele goede stap. De samenwerking met de gemeente Sint Anthonis was heel prettig en zakelijk en we gaan samen nog verder in deze ontwikkeling. We gaan kijken of we alle papier uit het proces kunnen halen, zodat er helemaal niets meer per post hoeft. Ook dat zou weer een besparing opleveren. Ik zou het geweldig vinden wanneer de overige gemeenten in het Land van Cuijk ook op deze manier gaan werken.”
Webmaster Koen Pols van de gemeente Sint Anthonis is blij met de samenwerking met Schrijen. “Dit is de kracht van digitalisering van de dienstverlening, samen efficiënter werken. Door gebruik te maken van de digitale mogelijkheden besparen we zowel aan de kant van de gemeente, als aan de zijde van de ondernemer tijd en geld. Natuurlijk nodigen we ook andere begrafenisondernemers uit om voortaan digitaal aangifte te doen. Zij hebben daar gisteren een brief over ontvangen.”

Foto v.l.n.r.: Koen Pols, directeur Piet Schrijen, Burgemeester Marleen Sijbers, Marie-Jose Peters-Boerman, Nelly Claassen 
advertentie