Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe ontmoetingsruimte bij wereldtuin Verdeliet

Geplaatst op: vrijdag 6 januari 2017


Verbouwing
De afgelopen maanden is naast alle tuin, educatieve en culturele activiteiten, flink getimmerd aan het gebouw (voorheen een dierenverblijf). Verdeliet heeft nu een prachtige en functionele leef keuken/kantoor en de komende weken wordt er nog gewerkt aan de ontmoetingsruimte. Met hulp van Wim Kol (architect) en Rien Hofmans (bouwbegeleider) en vele vrijwillige inzet heeft Verdeliet straks een ontmoetingsruimte met een prachtig, rond houten plafond met aangepaste toilet en een atelier voor workshops, cursussen, e.d.. Het is nu bijna klaar voor eigen gebruik, activiteiten en verhuur. Ook het dak is in september vernieuwd (voorheen een asbest dak) en het Merletcollege heeft hun loods naast de kas beschikbaar gesteld wat betekent meer opslagruimte. De GGZ en UWV maken ook gebruik van de ruimte voor bijeenkomsten naast andere huurders. Verdeliet kan zo groeien door inzet van medewerkers (ruim 60 vrijwilligers), wijkbewoners én rekenen op financiële steun van ondernemers, bedrijfsleven (industriële Kring), fondsen zoals het Oranje Fonds, stichting Doen, Kansfonds en de gemeente Cuijk. De wereldtuin is een uniek concept en wordt gewaardeerd door iedereen die de tuin bezoekt.

Toekomst Verdeliet en bestuursleden
Na een flitsende start in 2013 en snelle groei wat betreft activiteiten, openstelling en mensen die meedoen is 2016 het jaar van terug- en vooruit kijken. Op 8 december is tijdens de jaarlijkse bijeenkomst de toekomstvisie voor de wereldtuin toegelicht en besproken met de medewerkers en leden van de vereniging. Een mooie uitdaging voor 2017!
Verdeliet is nu op zoek naar nieuwe bestuursleden als aanvulling op het huidig bestuur. Belangstelling en/of meer willen weten over de toekomstvisie en taken van de bestuursleden? Neem dan contact op via het e-mailadres en er wordt een kennismakingsafspraak gemaakt.
De tuin heeft nu een korte winterstop tot 16 januari 2017 en aangepaste wintertijden in januari en februari zijn; maandag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en donderdag 10.00 tot 16.00 uur (zaterdag gesloten). Vanaf de start van het nieuwe tuinseizoen in maart gelden andere tijden en is de zaterdag weer open.

Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk ligt aan de Toermalijnlaan 40 in Cuijk.
Voor meer informatie kijk ook op: www.wereldtuinverdeliet.nl, of mail naar verdeliet@hotmail.com
En voor iedereen een groen, sociaal en gezond 2017!

Foto: Mensen maken samen een mozaïekwand in de ontmoetingsruimte bij Verdeliet.
Fotocredits: Marcel Heeres