Deel dit artikel ‹ Terug

Jazzproductie: New York Round Midnight

Geplaatst op: donderdag 3 november 2016


New York Round Midnight
Swinging Harlem

m.m.v. comedian Jeffrey Spalburg

Er zou eigenlijk een wet moeten zijn tegen het verbieden van dingen!

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment en zeer geschikt voor de theaterbezoeker met een brede smaak, met name voor de liefhebber van livemuziek.
Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield, maar dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. En als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

De muziekvoorstelling ‘Swinging Harlem’ neemt je mee diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

Hoe ging het er werkelijk aan toe in de clubs in Harlem? Wat was de invloed van de Mafia en de joodse ‘Kosher Nostra’ op de muziek? Wat is een flapper girl? En wie is toch die reefer man?

De makers van de succesvolle voorstelling New York Round Midnight brengen een gloednieuwe avond vol heerlijke muziek door bekende en getalenteerde Nederlandse jazzmusici, voorzien van sfeer en sappige verhalen door comedian Jeffrey Spalburg en jazzschrijver en presentator Koen Schouten.

Bezetting / Lineup:

Vocals/Spoken word                Jeffrey Spalburg
Vocals               Deborah J. Carter
Verteller             Koen Schouten (auteur Jazzhelden, Volkskrant)
Piano                Miguel Rodriguez (Young VIP Tour 2014)
Trompet             Ellister van der Molen
Altsax                 Rolf Delfos (Senavertegenwoordiger)
Tenorsax            Ben van den Dungen
Tenorsax            Alexander Beets
Contrabas           Marius Beets (Senavertegenwoordiger)
Slagwerk             Gijs Dijkhuizen

Schouwburg Cuijk
Zondag 20 november, 15.30 uur
17,50 euro (exclusief pauzeconsumptie; inclusief garderobe)
www.newyorkroundmidnight.nl
www.schouwburgcuijk.nl
 
advertentie