Deel dit artikel ‹ Terug

Zondag 17 januari uitreiking van de derde Cuijkse cultuurprijs

Geplaatst op: woensdag 30 december 2009


De gemeente Cuijk reikt op zondag 17 januari 2010 de derde Cuijkse Cultuurprijs uit in de Schouwburg van Cuijk. Het programma begint om 20.00 uur. Wie wint de derde Cuijkse Cultuurprijs en wie wint de Aanmoedigingsprijs? Iedereen die deze unieke avond wil bijwonen kan gratis toegangskaarten afhalen bij de kassa van de schouwburg.

Criteria voor nominatie
In aanmerking komt/komen een persoon, personen, een culturele instelling of organisatie, voor een culturele activiteit in 2009, wanneer zij voldoen aan de volgende criteria:
gevestigd in de gemeente Cuijk;
promotioneel van grote waarde is voor de gemeente Cuijk en/of
vernieuwend is en/of
veel (nieuw) publiek trekken.

Genomineerden
Tot en met 1 december 2009 konden kandidaten voor de Cuijkse Cultuurprijs worden aangedragen. De kunstcommissie van de gemeente treedt op als jury en kiest de winnaar van de cultuur- en aanmoedigingsprijs. Nieuw dit jaar is dat tijdens deze avond videofragmenten worden getoond van de genomineerden aan het werk. De genomineerden voor de cultuurprijs 2009 zijn:

Merletband
Festival Leve(n)de Geschiedenis
Werkgroep Wablief
Spelersgroep: Weg van mijn Wijk
Kunstenares Loes Oosterveen
Kunstenares Mirjam Verheijen
Werkgroep Haps Heem

Prijzen
De eerste prijs is € 500,- contant en een aandenken. Ook is er een aanmoedigingsprijs van € 250,- contant en een aandenken. Vorig jaar werd de cultuurprijs gewonnen door regisseuse Pleuni Schoenmaker-Hoving. De aanmoedigingsprijs ging naar de orkestklas van het Merletcollege.

Programma
De uitreiking van de cultuurprijs is een avond uit met optredens van theatergroep Ratjetoe, de Merletband, toneelgezelschap Weg van mijn Wijk, dwarsfluitist Pip van Steen, pianiste Janna Maas, pianist Marcel Siebers, de streetdancegroep van kunstencentrum Meander, akoestisch trio Pulse en de Cuijkse harmonie Gaudete in Domino. Erik Jansen presenteert deze avond en wethouder Donkers zorgt voor de uitreiking van de prijzen.

Kaarten
Geïnteresseerden kunnen gratis kaarten bij de schouwburg ophalen, want het is niet mogelijk om zonder entreekaart deze avond bij te wonen.
advertentie