Deel dit artikel ‹ Terug

PlatteLand van Cuijk op een verrassend schoolreisje naar Sint Anthonis

Geplaatst op: maandag 17 oktober 2016


Het jaarlijkse ledenuitje voor de leden van het Verrassende PlatteLand, op 10 oktober jl., vond plaats in de gemeente Sint Anthonis. Met de ‘schoolbus’ van Hahebo werd een inspirerende en bourgondische tour afgelegd langs bijna alle leden uit deze gemeente en werden een aantal verrast met een bezoekje. En er was zowaar een reisleider ‘aan boord’ die van alles vertelde over de bezienswaardigheden in deze agrarische en natuurrijke gemeente.

Nieuwe samenwerkingsverbanden
De tour begon bij Oele Ton’s Gasterij waar een goede indruk werd verkregen van dit gezellige, onlangs geheel gerestylede, ‘huiskamer-restaurant’. Daarna ging de reis verder naar het bedrijf van Frans en Leny Rongen, genaamd Rongen Aktief. Hier maakten de deelnemers kennis met diverse spelvormen, onder meer kleiduif- en laserschieten en klimmen en abseilen. Deze kennismaking leverde direct allerlei nieuwe samenwerkings-verbanden op tussen verblijfsaccommodaties en deze aanbieder van oneindig veel groeps-programma’s.

Lunchen op voormalig landgoed Stevenshof
De lunch vond plaats bij Groepsaccommodatie Stevenshof van de Familie Heesemans, voor velen nog een onbekende, maar verrassende locatie die verschillende bestemmingen heeft gehad: van machtige modelboerderij tot klooster. Op deze locatie vond tevens de presentatie van het RBT ‘De volgende stap’ plaats.

Knuffelen met Japanse aaikoe
Maar er was meer en dus ging de bus verder naar het Boerenwinkeltje in Wanroij van Wilma Wijnen; hier konden de deelnemers even rondsnuffelen en een lekker kaasje proeven. De reis werd vervolgd naar Boertel de Lamperse Hei in Wanroij, waar de deelnemers de Wagyu experience  mochten ondergaan; knuffelen met de Japanse aaikoe.

Speltbier proeven
De volgende stop was Fruiteeltbedrijf van Welie. Hier kregen de deelnemers een minitour door de boomgaard en de fruitdistilleerderij van deze bevlogen ondernemersfamilie. In Oploo, bij lid Koffiehuus Ons Moe, maakten de deelnemers in een vogelvlucht kennis met het graancirkelproject en kon er van het heerlijke speltbier geproefd worden. De bus stopte ook nog even bij het Openluchttheater/Avonturenpark in Oploo, ook hier waren veel deelnemers nog nooit geweest.

Friet van Harrie
Eindpunt van de dag was Paardentramstation ’t Stamhuus. Er stond een drankje klaar en eigenaar Harrie met dochter Anne bakten friet en snacks in hun frietkraam voor alle deelnemers aan het ledenuitje. De ledendag liet een prachtig pallet aan plattelandsbedrijven zien, allen gelegen in de gemeente Sint Anthonis. Na afloop leverde het uitje mooie reacties op als: ‘een dag vol verrassingen’ en ‘een heel verrassende en gezellig (school)reisje’. Met dank aan organisatoren (en tevens leden): Miriam van de Broek en Ploon Hendriks.

Overige leden in Sint Anthonis
Helaas kon, vanwege tijdgebrek, niet alle leden in de gemeente Sint Anthonis worden bezocht, maar zijn ze door de reisleider wel aangestipt. Dit zijn: Tuinbouwbedrijf Verdaasdonk, Lunchroom Markant en Kampeerboerderij ‘De Esrand’ alle drie in Sint Anthonis en Doe-Boerderij An ’t Hoag in Rijkevoort-De Walsert.  

www.plattelandvancuijk.nl