Deel dit artikel ‹ Terug

Optreden Thijs Borsten & Tania Kross

Geplaatst op: woensdag 28 september 2016


Thijs Borsten daagt mezzosopraan Tania Kross uit te zingen met bijzondere artiesten.

Thijs Borsten & Tania Kross
Thijs & Tania

Na twee keer te gast geweest te zijn bij ‘Thijs Borsten Daagt Uit!’ neemt mezzosopraan Tania Kross het in ‘Thijs & Tania’ op tegen bijzondere (inter)nationale artiesten. Grenzen verleggen, uit je hok, buiten je comfortzone: daar draait het om tijdens dit spannende muzikale programma.

Op 8 oktober zal Thijs Borsten in Schouwburg Cuijk operazangeres Tania Kross uitdagen te zingen met de uit Mozambique afkomstige stemkunstenaar Neco Novellas. Hoe klinkt de muziek uit hun jeugd en wat gebeurt er als ze elkaars muziek gaan zingen?
Extra gasten Lavinia Meijer en Oene van Geel met zijn strijkkwartet zullen ook uit hun ‘comfortzone’ moeten. Kan Lavinia net zo mooi spelen op de Afrikaanse ‘harp’, de kora, als op haar eigen harp? En lukt het om haar te laten improviseren met de koning van de geïmproviseerde muziek Oene van Geel. Tot slot spelen ze een speciaal voor deze gasten door Thijs gecomponeerd nieuw stuk.

Het belooft een verrassend concert vol passie en muzikaliteit te worden! Thijs en Tania spelen en zingen in wisselende samenstelling met de gastartiesten. Die worden met korte filmpjes en interviews door Thijs aan Tania voorgesteld. Daarbij zorgt de vaste band van Thijs voor de begeleiding.

Tania Kross is een autoriteit op het gebied van klassieke muziek, terwijl Thijs zijn sporen als producer en pianist heeft verdiend in authentieke volksmuziek, zoals de Portugese fado, de Kaapverdische morna, de Spaanse flamenco en Afrikaanse muziek.

Schouwburg Cuijk
Zaterdag 8 oktober, 20.15 uur
22,75 euro (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.thijsborsten.com
www.schouwburgcuijk.nl

____________________________________________________________________________________

Inhoud
Grenzen verleggen. Uit je hok. Dat is ‘Thijs & Tania”. Gastheer pianist Thijs Borsten daagt gelauwerde artiesten uit om de confrontatie aan te gaan, met elkaar en met zichzelf. Dat resulteert in verrassende uitvoeringen en bijzondere verhalen. Op 8 oktober zal Thijs Borsten operazangeres Tania Kross uitdagen te zingen met de uit Mozambique afkomstige stemkunstenaar Neco Novellas. Hoe klinkt de muziek uit hun jeugd en wat gebeurt er als ze elkaars muziek gaan zingen? Extra gasten Lavinia Meijer en Oene van Geel met zijn strijkkwartet zullen ook uit hun ‘comfortzone’ moeten. Kan Lavinia net zo mooi spelen op de Afrikaanse ‘harp’, de kora, als op haar eigen harp? En lukt het om haar te laten improviseren met de koning van de geïmproviseerde muziek Oene van Geel. Tot slot spelen ze een speciaal voor deze gasten door Thijs gecomponeerd nieuw stuk.

Gastheer Thijs Borsten
Thijs Borsten groeide als zoon van een operazangeres op tussen de klassieke muziek. Begin 1997 sloot hij zijn opleiding af als improviserend musicus aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. Sindsdien is hij actief als pianist, componist, producer en theatermaker.
De ultieme drijfveer van Thijs Borsten is: de mens achter de muziek zichtbaar maken. 
Wat gaat er schuil achter de persoon die zo mooi muziek maakt? Waar komt die muziek vandaan?
Thijs Borsten is met De Uitdaging erop uit de artiesten meer en iets anders van zichzelf te laten zien.

Begeleiders
Xander Buvelot - bas
Arno van Nieuwenhuize – drums
Met Arno en Xander heeft Thijs, als Trio Thijs, vier jaar lang een jamsessie geleid in theatercafé Borra in Amersfoort. Ze zijn zeer goed op elkaar ingespeeld en vullen elkaar perfect aan.
Arno heeft met zijn bijna 30 jaar ervaring bij het Metropole Orkest heel veel verschillende muziekstijlen gespeeld en is daardoor zeer snel in het schakelen daarin en herkennen hiervan.
Xander is met zijn ervaring als groovende bassist en contrabassist bij grote theaterproducties met o.a. Ruth Jacott en Candy Dulfer de rots in de branding

Gasten

Neco Novellas 
Komt uit Mozambique en studeerde in Portugal klassiek gitaar en zang. Inmiddels woont hij geruime tijd in Nederland waar hij zich gespecialiseerd heeft in het zingen en spelen van Afrikaanse muziek met een Braziliaanse twist. Neco is een ware stemkunstenaar en staat in binnen- en buitenland bekend als de Bobby Mcferrin van Afrika.

Tania Kross
Tania werd geboren in Curaçao. Zij behaalde cum laude haar Bachelor en Masterdiploma aan het Utrechts Conservatorium. Al tijdens haar opleiding won zij verschillende concoursen. Na haar studie was zij lid van de Opera Studio in Amsterdam en werd zij door Het Concertgebouw verkozen tot “Rising Star”. Ze gaf een recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en ging op tournee langs de diverse concertzalen van de wereld, onder meer in Parijs, Salzburg, Wenen, Athene, Birmingham, Keulen en Carnegie Hall in New York. Bij het grote publiek kreeg Tania haar bekendheid door haar deelname aan diverse populaire televisieprogramma’s als Wie is de Mol.

Lavinia Meijer
Harpist Lavinia Meijer begon op haar 9e met harp spelen. Ze studeerde aan het conservatorium van Utrecht en Amsterdam. Al op haar 14e jaar trad Lavinia op met symfonie
orkesten. Inmiddels is ze een gevierd musicus en geeft solo concerten over de hele wereld. Naast haar klassieke harp repertoire experimenteert Lavinia Meijer ook met elektronische muziek, jazz en rock.

Oene van Geel
Violist en componist Oene van Geel heeft zich nooit in één hokje laten vangen. Van kamermuziek, via jazz en muziek uit India tot vrije improvisatie, Oene is voor heel veel in. Hij is als componist/muzikant