Deel dit artikel ‹ Terug

De Cuijkse schrijfster Ineke Kraijo presenteert haar nieuwe kinderboek Betrapt!

Geplaatst op: woensdag 14 september 2016


Betrapt!, het dertiende boek van Ineke Kraijo, wordt donderdag 22 september vanaf 12.45 gepresenteerd in de Bibliotheek in Cuijk. De kersverse winnares van Het Hoogste Woord levert daarmee haar bijdrage aan het thema van de Kinderboekenweek: Voor altijd jong, opa en oma.
Belangstellenden zijn van harte welkom. Na de presentatie is er gelegenheid om het boek (al dan niet gesigneerd) te kopen.

Ineke Kraijo: ‘Ik had allang het idee om te schrijven over een oma die in een verzorgingstehuis werd bestolen. Toen mijn eigen oma begon te dementeren, en spontaan haar pincode gaf aan iedereen die daarom vroeg, was er op een dag ook zomaar geld van haar rekening verdwenen. Toen ik me daarin ging verdiepen, bleek helaas dat het regelmatig voorkomt dat kwetsbare ouderen in verzorgingstehuizen worden bestolen. Ik wilde dat graag onder de aandacht brengen, maar dan natuurlijk wel op een manier die het voor kinderen spannend maakt.’

Kraijo schrijft in haar boek over de twaalfjarige Bob die ontdekt dat er in het verzorgingstehuis waar zijn oma zit, sieraden verdwijnen. Zijn ouders geloven hem niet, ze zeggen dat oma vergeetachtig wordt. Bob vertrouwt het niet en samen met Suus gaat hij op onderzoek uit. Maar dat had hij beter niet kunnen doen.

De presentatie zal plaatsvinden in de Bibliotheek in Cuijk, Kaneelstraat 64. Vanaf 12.45 is er inloop en van 13.00 tot 13.45 is de presentatie. Aansluitend is er gelegenheid om het boek te kopen. 
advertentie