Deel dit artikel ‹ Terug

Agnes B. in Openluchttheater Overloon

Geplaatst op: maandag 5 september 2016


Overloon - Op zondag 18 september om 20.00 uur speelt theatergroep Bluv het toneelstuk Agnes B. in het Openluchttheater in Overloon. Een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde, normen en waarden. Met een lokaal tintje, want aan de uitvoering op 18 september werken jeugdspelers Aïsha en Loïs van Daal uit Oploo mee.

Agnes B., van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. Arm meisje Agnes ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Al snel blijkt ze niet in een sprookje verzeild te zijn geraakt, maar in een keiharde werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Maar willen die armen dat wel? En hoe reageren mensen die jarenlang onderdrukt zijn op het moment dat iemand hen hulp biedt? Een verhaal over tolerantie, egoïsme, tegenstellingen, afwijzing en liefde. Met een ontroerende en een rauwe kant. Schrijnende, maar ook vlammende scènes worden afgewisseld met muziek en zang. Regie is in handen van Harold Schraven.

Positieve recensies
De première van Agnes B. kon rekenen op goede recensies: “De regisseur is er in geslaagd om met een uitgekiende mis en scene, goede muzikale onderbouwing en prima gecoachte spelers een theateravond op niveau neer te zetten...” Vorig jaar was Bluv te zien in het Openluchttheater met Moeder Courage. Ook deze voorstelling zorgde voor veel positieve reacties. Regisseur Harold Schraven heeft een flink aantal behoorlijke producties op zijn naam staan, zoals Dorp aan de Rivier in Lith, Oorlogstuig in Best en Het Bosch Mysterie in ’s-Hertogenbosch. Zijn voorstellingen staan bekend om de prachtige details in het volledige plaatje. Theatergroep Bluv staat voor het produceren en uitvoeren van hoogwaardige muzikale theatervoorstellingen voor een breed publiek.

Kaarten en meer informatie
De voorstelling Agnes B. vindt plaats op zondag 18 september om 20.00 uur in het Openluchttheater Overloon. Kaarten kosten € 10,- en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plus Verbeeten Overloon, bij restaurant Museumzicht en via de website www.openluchttheateroverloon.nl. Ook aan de kassa, zolang de voorraad strekt. De kassa is geopend vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstellig. Adres: Museumpark 1, 5825 AM Overloon (ingang naast restaurant Museumzicht). Tot slot: Like het Openluchttheater op Facebook: facebook.com/openluchttheateroverloon en blijf op de hoogte van leuke acties, het laatste nieuws en foto’s en filmpjes van de voorstellingen.