Deel dit artikel ‹ Terug

Popfestival aan vooravond Niersdal Survival Run

Geplaatst op: donderdag 1 september 2016


Niersdal Survival Run en Roepaen podium slaan handen ineen

Op zaterdag 10 september organiseert Niersdal Survivalrun in samenwerking met Roepaen Podium het Niersdal Festival. Een festival aan de vooravond van de Niersdal Survival Run, in het jaar dat de surivalbond 25 jaar bestaat, met foodtrucks, survival clinics en survivalstands en een reünie voor oud-leden van de survivalbond maar bovenal veel muziek! De talentvolle jonge artiesten The Hillbilly Moonshiners, Maurice van Hoek, Darlyn, Bolt & The Swamp People en Bourbon Avenue staan tijdens dit eendaags festival op het podium aan de Niersdijk. Tickets voor Niersdal Festival kosten € 25,- per stuk en zijn verkrijgbaar via www.roepaen.com.

The Hillbilly Moonshiners is een partyband die je favoriete hits onderdompelen in Louisiaans swampwater. Met hun vertolking van hits van onder meer Beyoncé, Mumford and Sons, Katy Perry maar ook Johnny Cash stond de band de afgelopen twee jaar ruim honderd keer op het podium in binnen- en buitenland. Hun single 'Dashing Through The Snow' was rond de kerstdagen een dikke hit op Spotify en bracht de band airplay op 3FM, QMusic, NPO Radio 2 en Radio Veronica. Onlangs deelden ze nog het podium met onder meer Rowwen Héze en The Common Linnets en waren ze te zien als headliner tijdens Bevrijdingsfestival Limburg en op het Dauwpop Festival. That's right folks, met The Hillbilly Moonshiners hebben we een mooie afsluiter voor het festival te pakken!

Bolt & The Swamp People is een jonge hechte band laat zich inspireren door Amerikaanse vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Verknocht aan pure rootsliedjes in de trant van The Band, CCR en Sam Cooke, maar dan met de dwingende cadans van een locomotief.
Maurice van Hoek speelt muziek met alle ziel en zaligheid. Hij schrijft songs over zijn leven als observator reizend door het Amerikaanse landschap en de liefde. Zijn trektocht drie maanden door de USA liet hem het licht zien in de country en Americana muziek en was voeding voor de 11 songs op de debuutplaat - welke hij bij Roepaen opnam.

Neem 25% jazz, 25% motown soul, 25% funk en je hebt een bandje. Gooi hier 25% pop bij en je hebt Bourbon Avenue. De band werd opgericht door Marlon Pichel en eigenlijk ontstaan is als gevolg van een schoolproject. Bij Bourbon Avenue staat het nachtleven centraal, omdat elk bandlid vooral 's nachts of laat in de avond tevoorschijn komt kunnen zij op basis van die gedachtes, vibes en ervaringen de meest catchy songs ten gehore brengen.

Het avontuur van Darlyn begon per toeval, toen twee muzikanten elkaar vonden na een lange periode van wisselende bands en muzikale tegenslag. Na enkele shows in kleine kroegen en huiskamers werden ze al gauw opgemerkt vanwege hun uitzonderlijke samenzang. Kort daarop verwelkomde het duo meer muzikanten bij de band en in mei 2014 namen zij hun eerste grote stap, het opnemen van de debuut single ‘I Still Recall’. Vanaf dat moment was Darlyn een feit. Verwacht bij het beluisteren van de muziek invloeden van Ray Lamontagne, Crosby Stills & Nash en My Baby, welke slechts een aantal van de vele inspiraties zijn van de band.

Niersdal Festival vindt plaats op de Niersdijk in Gennep. Tickets voor het festival kosten € 25,- per stuk en de kaartverkoop is per direct gestart via www.roepaen.com.

Zaterdag 10 september
Niersdal Festival
Aanvang: 17.30 uur | Tickets: € 25,00 incl. 1 consumptie + voor-, hoofd- en nagerecht 
advertentie