Deel dit artikel ‹ Terug

Oogstviering Oploo

Geplaatst op: maandag 29 augustus 2016


Afdeling Sint Anthonis van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) organiseert zondag 4 september een oogstviering in openluchttheater De Speultuin te Oploo. De viering begint om 11.00 uur. Tijdens deze viering spelen vluchtelingen met status een belangrijke rol. Het thema is (Wat) eten we vandaag!!

Voedsel, we hebben het nodig, elke dag. Het is onmogelijk om zonder voedsel te (over)leven. Mensen in een aantal landen hebben regelmatig het probleem: hebben we vandaag iets te eten? In onze Westerse wereld speelt een ander probleem: wat eten we vandaag?
De keuze voor ons is zo groot, dat we vaak niet weten wat we zullen/willen eten. Dit grote voedselkeuzepakket wordt aangeboden door de land- en tuinbouw in ons land. Mensen in oorlogsgebieden hebben niets te kiezen, ze hebben een zorg: hoe overleven we? Vele mensen vluchten naar andere landen, in de hoop op een beter leven. Ze zijn echter niet overal even welkom, met alle problemen van dien (huisvesting, voedsel, acceptatie, werk).

Op deze bijeenkomst vertellen enkele vluchtelingen met status over hun leven en vlucht uit thuisland. Het koor Relight zorgt voor de muzikale noot. De voedselbank komt uitleg geven van haar werkzaamheden. De afdelingsvoorzitter en de regiovoorzitter zullen een woordje doen, en er wordt een gedicht voorgedragen, passend bij het thema. Na de viering is er koffie/thee en ranja, zodat men gezellig kan napraten met elkaar. Tevens is er een mogelijkheid om het Avonturenpark te bezoeken en beleven. Graancirkel Oploo presenteert hun producten en geeft graag uitleg. Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te spelen, breng ze dus gerust mee.

Kom zoveel mogelijk met de fiets. Komt u met de auto, dan graag parkeren in centrum van Oploo, het is dan nog een kleine wandeling naar het openluchttheater. Route wordt met bordjes aangegeven. Bij openluchttheater is beperkte parkeerruimte.
Bij slecht weer is viering in gemeenschapshuis de Oude Heerlijkheid, tegenover de kerk in Oploo.

Aansluitend is er vanaf 14.30 uur nog een programma met als titel ‘Speulen in de Speultuin’. Hier treden 2 bandjes ( Dutch Roses en Free Fungus Factory) op.