Deel dit artikel ‹ Terug

Blues met (kerst)ballen bij Café Royal Mill

Geplaatst op: donderdag 10 december 2009


Down and Dirty is terug van weg geweest

Iedere laatste zaterdag van de maand is het tijd voor blues bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Maar in verband met kerst is het in december al een weekje eerder en wel op zaterdag 19 december. Dan hoort en ziet u er vanaf 21.30 uur de band Down and Dirty. Dat is de onvervalste blues met (kerst)ballen. De entree is zoals gebruikelijk helemaal gratis.

Down and Dirty is een bluesband uit Noordoost-Brabant. De band is sinds 2000 vooral actief in het bluescircuit. Dat in zowel bruine cafés als op bluesfestivals in heel Nederland maar ook in België. In deze jaren bouwde Down and Dirty een sterk repertoire op dat gekenmerkt wordt door blues met ballen. In 2006 speelde de band met de Amerikaanse saxofonist Sax Gordon op het Dofferbluesfestival in Schaijk en in juni 2008 bracht Down and Dirty de cd Someday uit met uitsluitend eigen werk. 

Down and Dirty wisselt eigen nummers af met bluesrock van Walter Trout tot George Thorogood en blues van BB King tot Luther Allison. Variatie in de blues is dan ook kenmerkend voor deze band. Blues eenzijdig? Niet bij Down and Dirty! De band laat horen dat de blues enorm gevarieerd is, soms gevoelig (down), soms ruig (dirty). Deze variatie vind men ook terug op hun cd. Hiervoor kregen ze al veel lovende recensies.

Na tegenslagen, er overleden 2 bandleden (Arnold van der Heijden 5 augustus 2008 en Pim Meeuwsen 5 februari 2009) is Down and Dirty weer helemaal terug. Dat hoort en ziet u op zaterdag 19 december vanaf 21.30 uur in café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Zie voor meer optredende bands de agenda op www.caferoyalmill.nl.
advertentie